> Voliotaki: Άρης: Γιατί έχασε ο Καραμανλής το 2009

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Άρης: Γιατί έχασε ο Καραμανλής το 2009

Μια ηχηρή παρέμβαση στα εσωκομματικά της ΝΔ με άρθρο του στον Ελεύθερο Τύπο έκανε σήμερα ο πρώην υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Ο γαλάζιος τομεάρχης Παιδείας υπενθύμισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Γιώργος Σουφλιάς, πανίσχυρος τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, είχαν διατυπώσει τις σοβαρές ενστάσεις τους για τη χρησιμότητα της απογραφής του Γιώργου Αλογοσκούφη. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, μάλιστα, προχώρησεένα βήμα παρακάτω και έδωσε την δική του εξήγηση για την εκλογική ήττα του 2009, που στάθηκε αφορμή για την αποχώρησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο Κ.Καραμανλής.

Σύμφωνα λοιπόν με τον άλλοτε υπουργό Παιδείας, ο Κώστας Καραμανλής έχασε λόγω των λαθών που έγιναν κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του, και όχι φυσικά λόγω της απογραφής, ενώ προσθέτει στα αίτια της ήττας και το γεγονός ότι ο τότε πρωθυπουργός βγήκε προεκλογικά, το 2009, και είπε στον ελληνικό λαό την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, με αποτέλεσμα να γίνει δυσάρεστος, σε σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος διακήρυττε ότι «λεφτά υπάρχουν».