> Voliotaki: Πάμε καλά ή πάμε για φούντο;

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Πάμε καλά ή πάμε για φούντο;

Είμαστε σε καλό δρόμο και το φως της ανάκαμψης αχνοφέγγει ή πάμε κατά διαόλου και όλα τα μέτρα που μας «ματώνουν» δεν οδηγούν πουθενά; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα των ημερών.

Γιατί αν πιστέψουμε πρωθυπουργό και Παπακωνσταντίνου όλα είναι ρόδινα και χαρωπά, βαδίζουμε στο σωστό δρόμο και σιγά σιγά βγαίνουμε από το υπόγειο....


Αν πιστέψουμε όμως τις Αγορές, παγκόσμιους οικονομικούς αναλυτές και τους περίφημους οίκους αξιολόγησης, τότε πάμε κατά διαόλου.

Το ερώτημα είναι ποιος από τους δύο έχει δίκιο.

Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι η Ελλάδα υποβαθμίζεται συνεχώς, τα έσοδα είναι πάντα πενιχρά, η ανεργία μεγαλώνει και τα περίφημα 50 δισ. ευρώ που πρέπει να μαζέψουμε για την ώρα μοιάζουν με μαγική εικόνα. Ωστόσο ο πρωθυπουργός επιμένει «Πάμε καλά». Εκείνο που παραμένει όμως δεδομένο είναι ότι αργά ή γρήγορα η Ελλάδα πρέπει να δείξει στον κόσμο ότι μπορεί κάποια στιγμή να πορευτεί χωρίς δεκανίκια.

Μέχρι στιγμής δεν τον δείχνει αυτό. Και το ερώτημα είναι τι φταίει…

Είναι προφανές ότι φταίει ένα ανάπηρο κράτος κι ένα σύστημα κρατικής εξουσίας που δεν μπορεί και κάποιες φορές δεν θέλει να πάρει τα μέτρα που χρειάζονται για την ανόρθωση της χώρας.