> Voliotaki: ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ 2007 Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ 2007 Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ. ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΟΛΟΥ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

Είναι γνωστό ότι πριν μερικά χρόνια ο Δήμος Βόλου παραχώρησε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το ιδιοκτησίας του Δήμου ιστορικό κτίριο Ματσάγγου και το νεοκλασικό που χρησίμευε ως κατοικία της οικογένειας. Αυτό σαν πράξη καλής θέλησης ώστε να συμβάλλει ο Δήμος στην ανάπτυξη των λειτουργιών του πανεπιστημίου. Το κτίριο και η κατοικία είναι μνημεία της νεότερης ιστορίας του τόπου και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστούν. Στη συνέχεια το κτίριο εγκαταλείπεται ολοσχερώς στη φθορά.

Η αμαρτωλή και καταδικασμένη στη συνείδηση των πολιτών διοίκηση Μήτρου χωρίς να υπολογίσει κανέναν ενδιαφερόμενο προχώρησε στην αναγκαστική απαλλοτρίωση των καταστημάτων και σπιτιών από Ερμού έως Δημητριάδος, μπρος στο κτίριο Ματσάγγου, πετώντας κυριολεκτικά στο δρόμο ιδιοκτήτες σπιτιών, καταστηματάρχες και εμποροϋπαλλήλους, Το πρόσχημα η δημιουργία πλατείας η οποία θα έδινε το πράσινο που είχε τόσο μεγάλη ανάγκη η πνιγμένη στη ρύπανση πόλη μας. Για το σκοπό αυτό πάλι ερήμην των πολιτών πάρθηκε ιλιγγιώδες δάνειο των 4.500.000 ευρώ το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ και το οποίο βέβαια θα φορτωθεί στις πλάτες των πολιτών.

Από δω και πέρα αρχίζει μια περίεργη και ύποπτη ιστορία στην οποία εμπλέκονται τόσο η αμαρτωλή διοίκηση του κ. Μήτρου όσο και η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Βούλγαρη. Το ιστορικό κτίριο εγκαταλείπεται εντελώς ώστε στα μάτια των συμπολιτών να φαντάζει σαν λύση η κατεδάφιση ή η αλλαγή χρήσης του σε καταστήματα, καφέ, ξενοδοχείο κλπ. Το πανεπιστήμιο δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται και δεν μπορεί να αξιοποιήσει τι κτίριο λόγω έλλειψης πόρων. Ο Δήμος Βόλου δηλώνει ότι δεν έχει χρήματα για τη δημιουργία πλατείας. Σχεδιάζεται λοιπόν ώστε να δοθεί ο χώρος της πλατείας σε ιδιώτη ο οποίος θα δημιουργήσει πολυόρωφο υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και καταστήματα στο κεντρικότερο σημείο της πόλης για δικό του όφελος παίρνοντας δώρο μια τεράστια ιδιοκτησία γης που ανήκει στο βολιώτικο λαό.

Έχουμε λοιπόν τη μεθοδευμένη δωρεά ενός ιστορικού κτιρίου που άνηκε στο Δήμο, σε χρήσεις εκτός πανεπιστημίου (μαγαζιά κλπ.) καθώς και την πλατεία, θα γινόταν σε ιδιωτικά συμφέροντα με την παροχή ενός τεράστιου χώρου στάθμευσης και καταστημάτων στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Έτσι διασφαλίζονται με το καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα όσων ημετέρων θα καταλάβουν τελικά το δημοτικό αυτό χώρο.

Αυτό αποτελεί σκάνδαλο πρώτου μεγέθους διότι το κτίριο και η οικία Ματσάγγου ανήκουν στο βολιώτικο λαό και δόθηκαν για πανεπιστημιακή και μόνο χρήση.

Η λεγόμενη πλατεία πανεπιστημίου υποτίθεται πως θα γινόταν για να δοθεί μια ανάσα στο πολύπαθο κέντρο της πόλης και θα καταλήξει χώρος στάθμευσης και μαγαζιά που θα εκμεταλλεύονται ιδιωτικές εταιρείες.

Αποτελούν συνέχεια της άλλης μεγάλης απάτης του κ. Μήτρου και των ομοίων του της Ν.Δ. το γκαράζ της Ογλ το οποίο υποτίθεται θα γινόταν υπόγειο και πάνω ελεύθερος χώρος και προέκυψε πολυώροφο κτίριο με ένα τεράστιο κατάστημα το οποίο και κατάστρεψε πολλά αντίστοιχα καταστήματα της πόλης μας.

Επίσης της αμαρτωλής ιστορίας του συγκροτήματος Τσαλαπατά όπου ο Βολιώτης πληρώνει 150.000 χιλιάδες ευρώ το χρόνο από την τσέπη του χωρίς η πόλη να έχει το παραμικρό όφελος. Από τις συμβάσεις του κ. Μήτρου και τις οποίες η παράταξη του ΠΑΣΟΚ του κ. Βούλγαρη κατήγγειλε προεκλογικά για να σιγήσει κατόπιν.

Αποτελούν επίσης συνέχεια της θλιβερής ιστορίας όπου η παράταξη του κ. Βούλγαρη υλοποιώντας συμφωνίες του κ. Μήτρου έβγαλε άδεια για τη δημιουργία πισίνας για τον επιχειρηματία του Ξενία σε δημοτικό χώρο.

Έτσι οι κοινόχρηστοι χώροι στην πόλη μας μαζί με κτίρια ιδιαίτερης αξίας δίνονται απλόχερα στα χέρια της κερδοσκοπίας.