> Voliotaki: Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Συνθήκες φοίτησης μαθητών Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών Μαγνησίας

Στα Καλά Νερά Μαγνησίας, οι 70 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου είναι αναγκασμένοι να παρακολουθούν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα σε λυόμενες αίθουσες κάτω από αντίξοες συνθήκες. Το δημοτικό σχολείο Καλών Νερών στεγάζεται σε τρεις διαφορετικούς χώρους: Στο κεντρικό κτίριο που κτίστηκε το 1956, σε δύο λυόμενες αίθουσες και σε μια αίθουσα του κτιρίου του νηπιαγωγείου.

Μέχρι πέρυσι οι μαθητές δύο τάξεων διδάσκονταν σε χώρους που ήταν ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η σύμβαση έληξε το καλοκαίρι χωρίς να ανανεωθεί, με αποτέλεσμα να επιλεγεί η λύση της τοποθέτησης δύο λυόμενων αιθουσών στο κέντρο του αύλειου χώρου του σχολείου. Στη μια λυόμενη αίθουσα στεγάζεται η Δ’ τάξη με οκτώ μαθητές και στην άλλη η Ε’ τάξη με 16 μαθητές.

Επιπλέον, το σχολικό κτίριο γειτνιάζει με ένα χείμαρρο, που, πολλές φορές μετά από κακοκαιρία, ξεχειλίζει, μεταφέροντας φερτά υλικά ακόμη και στον αύλειο χώρο, ο οποίος πλημμυρίζει.

Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

Θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες φοίτησης των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών Μαγνησίας, το οποίο, καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και μάλιστα, κάθε χρόνο σημειώνει σημαντική αύξηση στο μαθητικό δυναμικό του;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Φώτης Κουβέλης
Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης
Γρηγόρης Ψαριανός