> Voliotaki: Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΕΛΕΙ να «ΛΥΣΕΙ» το ΚΥΠΡΙΑΚΟ όπως «ΕΛΥΣΕ» το ΣΚΟΠΙΑΝΟ: «ΜΕ ΟΔΗΓΟ τις ΠΡΕΣΠΕΣ»!

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΕΛΕΙ να «ΛΥΣΕΙ» το ΚΥΠΡΙΑΚΟ όπως «ΕΛΥΣΕ» το ΣΚΟΠΙΑΝΟ: «ΜΕ ΟΔΗΓΟ τις ΠΡΕΣΠΕΣ»!

«Υπόσχεση» για «λύση» στο Κυπριακό όπως το έκανε με το Σκοπιανό με την Συμφωνία των Πρεσπών και την ουσιαστική εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια, έδωσε από την Κύπρο ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας.

«Πιστεύω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα βοηθήσει την προσπάθειά μας να διεκδικήσουμε στα πλαίσια της διεθνούς κοινότητας, του ΟΗΕ, μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό» δήλωσε και έδωσε το «στίγμα» για το τι περιμένει τον Ελληνισμό κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία στις 5 Φεβρουαρίου, καθώς εκτός από το Κυπριακό υπάρχουν και τα ελληνοτουρκικά προς «λύση»

«Η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών έδωσε τέλος σε μια αχρείαστη διαμάχη, ανοίγοντας πόρτες για συνεργασία, ανοίγοντας τον δρόμο για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο συνεχάρη για την «επιτυχία».

Μην ξεχνάμε ότι και ο Ν.Αναστασιάδης είναι οπαδός τέτοιων «λύσεων» καθώς είναι υποστηρικτής σχεδίων τύπου Ανάν τα οποία στην ουσία καταλύουν την Κυπριακή Δημοκρατία και δημιυοργούν ένα υπό τουρκικό έλεγχο κρατικό μόρφωμα στην θέση του, στο οποίο η ελληνοκυπριακή πλευρά θα τελεί υπό καθεστώς ομηρίας.

«Από την ώρα που διαγράφονται τα περί αλυτρωτισμού, από την ώρα που έχει κατά τον καλύτερο τρόπο ρυθμιστεί το θέμα έτσι ώστε να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις κατά πόσον αποτελούν τους διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή όχι, έχω την εντύπωση ότι αυτό που αποτυπώνει η συμφωνία είναι όχι μόνο την αποφασιστικότητα, αλλά διασφαλίζει και τη μελλοντική προοπτική άριστων σχέσεων, άριστης συνεργασίας», επεσήμανε ο κ. Αναστασιάδης προφανώς αρνούμενος και αυτός να καταλάβει ότι ο μέσος «πλανητικός πολίτης» ΔΕΝ ξέρει ούτε Ιστορία και πόσω μάλλον από Συμφωνίες και διεθνείς Συνθήκες

Σημείωσε ακόμη πως η σημερινή συνάντησή τους γίνεται στο πλαίσιο της στενότατης συνεργασίας που έχουν, προκειμένου να εξετάσουν μαζί, τις τελευταίες εξελίξεις και ενόψει της συνάντησης του κ. Τσίπρα στις 5 Φεβρουαρίου με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπογράμμισε πως «αυτό που πάντοτε επιδιώκουμε είναι μια λύση που να επιτρέπει επιτέλους την ειρηνική συνύπαρξη, τη σταθερότητα, την ειρήνη αλλά ιδιαίτερα και μια λύση που να συνάδει απόλυτα με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και το διεθνές δίκαιο, έτσι ώστε να διασφαλίζεται από τη μια η λειτουργικότητα αλλά και η βιωσιμότητα και η συμβατότητα της λύσης με το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο για ιστορικό βήμα και επεσήμανε πως «όταν μια χώρα έχει ως βασικό όπλο της το διεθνές δίκαιο και αποδεικνύει ότι στη βάση του διεθνούς δικαίου μπορεί να επιδεικνύει την ωριμότητα έντιμων συμβιβασμών έχει την έξωθεν μαρτυρία ότι στα μεγάλα ζητήματα που έχει μπροστά της αυτή είναι που θέλει λύση.

Νομίζω ότι αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη που πιστεύω ότι θα βοηθήσει την προσπάθειά μας να διεκδικήσουμε στα πλαίσια της διεθνούς κοινότητας, του ΟΗΕ, μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Αναστασιάδη προσήλθαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου Ε. Αποστολάκης και Σ. Αγγελίδης.

Οι δύο υπουργοί, μαζί με τον Κύπριο υπουργό εξωτερικών Ν. Χριστοδουλίδη, παρακάθισαν στη σύσκεψη με τον Α. Τσίπρα και τον Ν. Αναστασιάδη.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Κύπρο, την πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Θα έχει συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογο του ενώ θα επισκεφθεί και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς όπου θα ενημερωθεί από τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη.

Πάντως ήδη στο διαδίκτυο και στα social media κυκλοφορεί μια χιουμοριστική εικόνα όπου δείχνει τον Α.Τσίπρα να λέει στον πρόεδρο Αναστασιάδη πως βρήκε την λύση στο Κυπριακό, θα ονομαστούν τα Κατεχόμενα... Νότια Τουρκία!


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στο πλαίσιο της 6η Συνόδου Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, που πραγματοποιείται στην Ελούντα της Κρήτης.


Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter