> Voliotaki: O ΠΡΩΤΟΣ των ΠΡΩΤΩΝ!! Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ! ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΓΙΤΣΗΣ: Ο ΠΡΩΤΟΣ που ΥΨΩΣΕ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ στο ΝΟΤΙΟ ΠΟΛΟ

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

O ΠΡΩΤΟΣ των ΠΡΩΤΩΝ!! Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ! ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΓΙΤΣΗΣ: Ο ΠΡΩΤΟΣ που ΥΨΩΣΕ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ στο ΝΟΤΙΟ ΠΟΛΟ

19 Ιανουαρίου 2013, ο Νίκος Μαγγίτσης μαζί με άλλους δύο Αμερικάνους κατορθώνει να φτάσει για πρώτη φορά στο Νότιο Πόλο. 
Σύμφωνα με την διήγηση του ίδιου, έπρεπε να περπατήσει μία απόσταση 250 χιλιομέτρων, με συνολική θερμοκρασία -50 βαθμούς κελσίου. Μάλιστα, ο ίδιος ύψωσε τόσο την Ελληνική σημαία όσο και τη σημαία των ολυμπιακών αγώνων στην κορυφή, γεμίζοντας με δέος όλους τους Έλληνες.
Ποιος είναι ο Νίκος Μαγγίτσης
Ο Νίκος Μαγγίτσης, γεννήθηκε το 1968 και κατοικεί στην Αγριά Μαγνησίας. Ο ίδιος είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού αφού έχει σπουδάσει στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της αναψυχής και διατριβή με θέμα «Χρόνος αντίδρασης στο μεγάλο υψόμετρο». Από το 1994 διοργανώνει και υλοποιεί ορειβατικές αποστολές, αλλά και αποστολές αθλητικής επιβίωσης σε όλο τον κόσμο όπως πεζοπορικές διασχίσεις ερήμων, διάπλους θαλασσών με θαλάσσιο καγιάκ κ.α.Συνολικά έχει οργανώσει και υλοποιήσει 44 αποστολές αθλητικής επιβίωσης σε όλο τον πλανήτη.  ενώ είναι ο πρώτος και μοναδικός Έλληνας που έχει ολοκληρώσει το project των «7 summits» καθώς και ο μόνος Έλληνας που έχει φτάσει (πεζοπορικά) στον Βόρειο (2000) και Νότιο Πόλο (2003). Στις δράσεις του αξίζει να αναφερθεί η πεζοπορική διάσχιση στην Τυνησιακή Σαχάρα (180 χλμ σε 90 ώρες το 2001) η διάσχιση της Salar De Uyuni στη Βολιβία (154 χλμ σε 54 ώρες το 2005) καθώς και το πρώτο χειμερινό διάπλου του Αιγαίου Πελάγους με solo kayak, από τη Λήμνο στο Βόλο (170 μίλια σε 102 ώρες) το 2002.
Κατέκτησε και τις επτά κορυφές του κόσμου
Το Μάρτιο του 2008, ο Μαγγίτσης έγινε ο πρώτος Έλληνας, που ολοκλήρωσε το project των «7 summits». Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ότι πέτυχε την ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου του πλανήτη μας, συμπεριλαμβανομένου και του Έβερεστ στα 8848 μέτρα. Ξεκίνησε να καταρρίπτει έναν – έναν τους στόχους του από το 1994. Αρχής γενομένης με το Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία για να ολοκληρώσει το όνειρο του, τον Μάρτιο του 2008 με το Carstensz Ryramid στην ζούγκλα της Δυτικής Παπούα.  Όπως ο ίδιος  θα πει: Η ολοκλήρωση του project των «7 summits» αναγάγει το πολυπολιτισμικό ταξίδι σε μια ανθρώπινη δοκιμασία τόσο σωματική όσο και  ψυχική. Η επίτευχση του στόχου προϋποθέτει αφοσίωση, αυταπάρνηση, εξειδίκευση, επιμονή και υπομονή. Το αποτέλεσμα είναι όχι μόνο ορειβατική ή αναρριχητική ολοκλήρωση αλλά και μια πολιτισμική γνώση».  Τέλος, όλοι μας πρέπει να συγκρατήσουμε από τον ίδιο ότι ο ορειβάτης δεν σκαρφαλώνει στο βουνό, με σκοπό να το κυριεύσει και να το νικήσει, αλλά επειδή το βουνό τον δέχεται και θέλει να τον φιλοξενήσει.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ