> Voliotaki: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ από τον ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΖΗ. «ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΟΛΗ η ΠΕΡΙΟΧΗ μας». ΔΕΝ θα ΕΡΘΕΙ από τον ΕΒΡΟ ο ΤΟΥΡΚΑΛΑΣ

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ από τον ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΖΗ. «ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΟΛΗ η ΠΕΡΙΟΧΗ μας». ΔΕΝ θα ΕΡΘΕΙ από τον ΕΒΡΟ ο ΤΟΥΡΚΑΛΑΣ











Σε οριακή ισορροπία η Τουρκική πολιτική
Οι εξελίξεις στο Κόσσοβο με την απόκτηση τακτικού στρατού , σε συνδυασμό με τον Αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό, πιέζει την Σερβία για την οποία η Ρωσία δεν πρόκειται να ρισκάρει με τίποτα την απώλεια της επιρροής της, λέει ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας , Ιωάννης Μάζης στον 98.4.

Την ίδια ώρα οι αλλαγές που ζητούν στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ οι Αλβανόφωνοι βουλευτές με έμφαση στην υπηκοότητα και όχι στην εθνικότητα , αποδεικνύουν ότι η σωστή ονομασία για την χώρα αυτή θα έπρεπε να είναι Κεντρική Δημοκρατία των Βαλκανίων .

Ο Ι.Μάζης, ανέλυσε και τα νέα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο, το ρόλο της Κύπρου για τις ΗΠΑ, αλλά και τα όρια της Τουρκικής πολιτικής στην αμφιλεγόμενη ισορροπία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.


Στη σύγκληση έκτακτου Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής προχωράει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση μετά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις των τελευταίων ωρών από την Τουρκία.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών «την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00, θα συγκληθεί, στο Υπουργείο Εξωτερικών, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του Αν. Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, Κύριο αντικείμενο του Συμβουλίου θα αποτελέσει η ενημέρωση επί κρίσιμων θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής της επόμενης περιόδου, το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά».
Για να φτάσουμε όμως στη σύγκλιση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, είχε προηγηθεί έναν μπαράζ προκλητικών δηλώσεων αλλά και ενεργειών, με την Άγκυρα σε πολλές περιπτώσεις να δείχνει τις επιθετικές της διαθέσεις.
Ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στη Ντόχα του Κατάρ, διαμήνυσε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων της στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Μεσόγειο.