> Voliotaki: ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ σήμερα ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ και ΣΑΡΑΛΙΩΤΗΣ δέκα χρόνια ΜΕΤΑ τον ΘΑΝΑΤΟ του Α.ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ σήμερα ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ και ΣΑΡΑΛΙΩΤΗΣ δέκα χρόνια ΜΕΤΑ τον ΘΑΝΑΤΟ του Α.ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ






Δέκα χρόνια πέρασαν από την ημέρα που
σκοτώθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στα Εξάρχεια
Ο 47χρονος σήμερα Ε.Κορκονέας, έχοντας καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, διανύει φέτος τον δέκατο χρόνο κράτησής του και βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού.
Ο έτερος κατηγορούμενος, παρών στο σκηνικό της δολοφονίας, Βασίλης Σαραλιώτης, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών, ωστόσο αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Κασσάνδρας με περιοριστικούς όρους το 2012. 
Ο Σαραλιώτης, 41 ετών σήμερα, εργάζεται, κατά πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια σε μια επιχείρηση εμπορίας καφέ.
Το εφετείο, ωστόσο, για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, καθώς απαιτούνται δεκάδες συνεδριάσεις για να παρουσιαστεί το σύνολο του υλικού (μαρτυρίες, έγγραφα κ.ά.).
Κατά την τελευταία συνεδρίαση, την περασμένη Τρίτη 27 Νοεμβρίου, η υπεράσπιση του Κορκονέα ζήτησε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο ένα κείμενο που είχε αναρτηθεί τον Νοέμβριο του 2015, το οποίο φέρεται ότι συνυπέγραφε και ο Νίκος Ρωμανός, φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Στο συγκεκριμένο κείμενο -τη γνησιότητα του οποίου αμφισβήτησε η πολιτική αγωγή- ο 15χρονος Αλέξανδρος εμφανίζεται ως να πετά αντικείμενα στους αστυνομικούς το μοιραίο βράδυ.
Η πολιτική αγωγή εκτιμά ότι πρόκειται για απόπειρα ενοχοποίησης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κάτι που επιχειρήθηκε και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό.
Απώτερος στόχος της υπεράσπισης Κορκονέα, είναι να σπάσει την ποινή των ισοβίων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Κούγιας εγκατέλειψε την υπεράσπιση Κορκονέα τον Φλεβάρη του 2017, καθώς όπως είχε εξηγήσει όταν τον ρώτησε γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη, εκείνος (ο Κορκονέας) απάντησε ότι «έτσι ένιωσε μετά την οκτάχρονη ταλαιπωρία που έχει υποστεί». 
Ο κ. Κούγιας ανέφερε επίσης ότι ο Κορκονέας απαγόρευσε και στον ίδιο να ζητήσει συγγνώμη «γιατί  το θύμα δεν ήταν ένα συνηθισμένο δεκαπεντάχρονο αλλά αντιεξουσιαστής».
Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου έχει οριστεί για τις 10 Δεκεμβρίου.