> Voliotaki: ΡΥΠΑΝΣΗ (Καύση Βιομάζας ή Ανθρωπομάζας)

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

ΡΥΠΑΝΣΗ (Καύση Βιομάζας ή Ανθρωπομάζας)

Γιάννης Γεροκώστας

Εν αρχή ήν το κέρδος! έπονται τα βαμπίρ της κερδοσκοπίας και στην εσχατιά στον κάδο απορριμάτων η ανθρωπομάζα αντάμα με τη βιομάζα.

Είναι τουλάχιστον υποκρισία να επιζητούμε ευαίσθητους της φύσεως σε μια κοινωνία βυθισμένη στους ρύπους, κοινωνικά, πολιτικά, πολιτισμικά σε μια παγκόσμια ρυπαρά κοινωνία, ανήθικη, κερδοσκόπων, βιαστών των δημοκρατικών αρχών, ρυπαντών πυρηνικών αποβλήτων και πάσης άλλης μορφής, σε μια κοινωνία που έχει σαν δόγμα το παραφύσει και όχι την φύση!

Τα πανίσχυρα καρτέλ της κερδοσκοπίας έχοντας ως αιχμή του δόρατος το υπερόπλον χρήμα πατάνε επί πτωμάτων, ασελγούν στο φυσικό περιβάλλον, επιβάλλοντας τους δικούς τους κανόνες σε ότι αφορά τα όρια ρύπανσης, την εγκατάσταση εργοστασίων καύσης απορριμάτων, εναπόθεσής τους κ.α.

Έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρότατο μέτωπο με τους πάσης μορφής αρμόδιους, τοπικούς άρχοντες, ελεγκτικούς μηχανισμούς, έχουν επιβάλλει μια ιδιότυπη ομερτά προκειμένου να υλοποιούν τις κερδοσκοπικές τους ορέξεις.

Η μάχη μεταξύ των νονών των καρτέλ είναι αδυσώπητη, γιατί συγκρούονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα προκειμένου να ελέγξουν, να εκμεταλευτούν τις πηγές ενέργειας, όπως εγκατάσταση πυρηνικών σταθμών, ηλιακής ενέργειας, αιολικής, Αερίου, καύσης απορριμάτων κ.α. γι'αυτό λοιπόν στης...Μαρίας την ποδιά σφάζονται παλικάρια!

Ω! του θαύματος όμως οι αντιδράσεις του λαού είναι επιλεκτικές και δεν συμβαδίζουν με το μέγεθος της ρύπανσης αλλά με το μέγεθος της μαρμίτας ή πολιτικών σκοπιμοτήτων, τότε οι αντιδράσεις είναι έντονες, όπου δεν υπάρχουν είναι υποτονικές εως μηδενικές.

Ο τόπος μας αποτελεί ένα μολυσματικό και λίαν επικίνδυνο πρότυπο σε ότι αφορά την πολυποίκιλη και πολύπλευρη ρύπανση στην υπόγεια, υπέργεια και εναέρια μορφή της.

Πρόκειται για ένα κακό συναπάντεμα, ένα διαβολοπάντρεμα διαφόρων πηγών ρύπανσης, όπως: χαλυβουργίες, ΑΓΕΤ, ανεξέλεγκτοι σκουπιδότοποι, υπαίθρια εναπόθεση σκράπ, μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα από φυτοφάρμκα, χρώμιο(σκράπ), χιλιάδες πηγάδια που χρησιμοποιούνται σαν βόθροι και παλιότερα από το λατομείο αμιάντου στο Αερινό, τοξικά απόβλητα και απεμπλουτισμένο ουράνιο στο 304 ΠΕΒ κ.α.

Οι φρουροί υπεράσπισης του φυσικού περιβάλλοντος, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί με τα πορίσματά τους που είναι για γέλια και για κλάματα στέκουν ανάξιοι και εμμέσως πλην σαφώς υπερασπίζονται τα συμφέροντα των κερδοσκόπων.

Όταν οι έλεγχοι γίνονται με προγραμματισμένα ραντεβού(ΑΓΕΤ) ή σε περίοδο συντηρήσεως των εργοστασίων(χαλυβουργία Βελεστίνου) ή αποφαίνονται όπως απομακρυνθούν τα πρόβατα σε ακτίνα πέραν των 500 μέτρων αλλά να παραμένουν οι άνθρωποι εντός της ακτίνας!

Οι τοπικές κοινωνίες ψεκασμένες, βομβαρδισμένες από τους ρύπους πάσης μορφής, μυημένες στην κατάποση τηλεοπτικών και πολιτικών σκουπιδιών έγιναν ρυπογόνες, έχουν ''αδελφοποιηθεί'' και ως άλλος Δάμων και Φιντίας θυσιάζουν την καύση της ανθρωπομάζας στην θέση της βιομάζας!

Η εγκατάσταση ρυπογόνων πηγών πάσης μορφής όπως εργοστασίων καύσης βιομάζας π.χ. γίνονται σε περιοχές που παρουσιάζουν την μικρότερη δυνατή αντίσταση, σε τοπικές κοινωνίες άνευρες και απαθείς.

Δυστυχώς εμείς οι Έλληνες δεν αγαπάμε το φυσικό περιβάλλον, δεν αγαπάμε τον τόπο μας, τον θεωρούμε ως έκταση για εκμετάλλευση, για οικοπεδοποίηση των δασών και ακρογιαλιών προς ιδίον όφελος.

Αν αυτό δεν ανατραπεί, δεν αλλάξουμε νοοτροπία ο θρήνος του περιβάλλοντος θα γίνει-γίνεται ήδη-και δικός μας θρήνος.

Υ.Γ (Ας με συγχωρέσουν όσοι θεωρούν ότι δεν πρέπει να πιάνουμε... τον ταύρο από τα κέρατα!)