> Voliotaki: H KOMIΣION ΑΠΑΝΤΑ στον Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ για την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ και ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ την ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ του ΣΧΕΤΙΚΑ με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ που ΖΕΙ στην ΒOΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ»

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

H KOMIΣION ΑΠΑΝΤΑ στον Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ για την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ και ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ την ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ του ΣΧΕΤΙΚΑ με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ που ΖΕΙ στην ΒOΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ»

Ο Πρόεδρος της ΚΟΜΙΣΙΟΝ Ζαν -Κλωντ Γιούνκερ έδωσε οδηγίες στην αρμόδια Τμηματάρχη για την Αλβανία κ. Μικέλα Ματουέλα, για να απαντήσει στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη, σχετικά με την δολοφονία του Κων/νου Κατσίφα και στην επιστολή που εστάλη σήμερα αναφέρονται τα παρακάτω:

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ υιοθετεί πλήρως την διατύπωση του Γ. Καρατζαφέρη και αναφέρει  την  «Ελληνική Εθνική Μειονότητα που ζει στην Βόρειο Ηπειρο», ενώ   η κ. Ματουέλα προσθέτει ότι τα «μειονοτικά δικαιώματα αποτελούν βασικό στοιχείο του πολιτικού διαλόγου με την Αλβανία».


Προσθέτει επίσης. ότι «αποτελεί υποχρέωση των Αλβανικών αρχών η έρευνα που διεξάγεται σχετικά με το συμβάν που οδήγησε σε θάνατο πολίτη να γίνει σε βάθος και με  διαφανή τρόπο». 

Υπογραμμίζει επίσης, ότι «η ΚΟΜΙΣΙΟΝ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της εν λόγω υπόθεσης» καθώς και  ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να επιδιώκει την δέσμευση της Αλβανίας στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει».

Η πάγια επιδίωξη της Αλβανίας ήταν και είναι , αφενός μεν , να υιοθετηθεί από την ΕΕ  ο όρος «Νότιος Αλβανία» για την Βόρειο Ήπειρο και αφετέρου να υπάρξει  αποχαρακτηρισμός της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας ώστε να μην έχει αυτόν τον  διεθνώς αναγνωρισμένο προσδιορισμό .

Όλη αυτή η προσπάθεια των Αλβανών  καταρρέει μετά την παραπάνω σαφή αναφορά της ΚΟΜΙΣΙΟΝ που αποτελεί πλήρη υιοθέτηση των όρων που χρησιμοποίησε ο Γ. Καρατζαφέρης στην επιστολή του προς τον Ζαν -Κλωντ Γιουνκέρ στις 29 Οκτωβρίου 2018  , κάτι που ίσως  στενοχωρεί  τους Αλβανούς φασίστες, αλλά και κάποιους άλλους στην Ελλάδα  όπως πχ  τον κ. Φίλη.

Όμως,  όπως έχει πει κάποιος μεγάλος  , «Εθνικό είναι  ό,τι είναι αληθές»  και  η ΚΟΜΙΣΙΟΝ  πληροφορεί τον κ. Φίλη και τους άλλους, ότι η Ελληνική Εθνική  μειονότητα είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και ζει επί 2000 χρόνια στην Βόρειο Ήπειρο που δεν είναι η «Νότιος Αλβανία»...