> Voliotaki: ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΘΙΜΟΥ σε ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – «ΟΨΙΜΟ το ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ του για τον ΚΛΗΡΟ»

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΘΙΜΟΥ σε ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – «ΟΨΙΜΟ το ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ του για τον ΚΛΗΡΟ»

Σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.
Μιλώντας στην ΕΡΤ3 αναφορικά με την πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου για τις σχέσεις κράτους-Εκκλησίας, ο μητροπολίτης Άνθιμος ανέφερε ότι «δεν πιστεύουμε το όψιμο ενδιαφέρον κάποιων και τώρα ξαφνικά τους έπιασε πόνος για τους κληρικούς. 
Όψιμο και το ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος παλιότερα μιλούσε για χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, για πληρωμή του Κλήρου με άλλο τρόπο, τα θυμόμαστε όλα αυτά, δεν έχουμε αλτσχάϊμερ. Γιατί αυτή η παλινωδία από τον κ. Μητσοτάκη;».
«Εμείς και οι Ιερείς μας δεν είμαστε διατεθειμένοι να είμαστε στο οπλοστάσιο κάθε κόμματος που κραδαίνει την έννοια του χωρισμού και της μισθοδοσίας.
Η αξιοπρέπειά μας είναι πολύ σημαντικότερη από την αξιοπρέπεια την οποία μας προσδίδουν τα πολιτικά κόμματα σε τέτοιου είδους προεκλογικές ευκαιρίες ή πολύ περισσότερο σε εξευτελιστικές ομιλίες προεκλογικές λέγοντας για χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας», πρόσθεσε.
«Το θέμα της μισθοδοσίας είναι ένας πειρασμός και δικαιούνται οι κληρικοί όλοι και οι επίσκοποι να έχουμε αυτή την αγωνία. Έχουμε εμπιστοσύνη στον Αρχιεπίσκοπο γιατί ξέρει τι κάνει», σημείωσε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος.