> Voliotaki: ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ: ΣΚΙΑΘΟΣ: ΠΡΕΠΕΙ να ΕΝΩΣΟΥΜΕ τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ με ΣΥΝΕΣΗ, ΣΧΕΔΙΟ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ τα θέματα του ΝΗΣΙΟΥ

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ: ΣΚΙΑΘΟΣ: ΠΡΕΠΕΙ να ΕΝΩΣΟΥΜΕ τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ με ΣΥΝΕΣΗ, ΣΧΕΔΙΟ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ τα θέματα του ΝΗΣΙΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές μας υποχρεώνουν να ενώσουμε δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε με σύνεση, σχέδιο και προγραμματισμό όσα θα δώσουν στη Σκιάθο τη θέση που της αξίζει.

Και μας υποχρεώνουν, γιατί, πέρα από τη συνεννόηση που οφείλουμε έτσι και αλλιώς να έχουμε για τα κοινά μας προβλήματα, ο νέος εκλογικός νόμος που, στην ουσία, κατακερματίζει τη σύνθεση των Δημοτικών Συμβουλίων, προκαλεί εμπόδια στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων.

Οφείλουμε λοιπόν από τώρα, όλοι όσοι διεκδικούμε την ψήφο σας να συνεννοηθούμε και να δεσμευτούμε απέναντί σας για όσα μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Και έχουμε χρέος, παράλληλα, πριν σας γεμίσουμε με αοριστολογίες και ευχολόγια να βάλουμε μπροστά σας αυτά που εμείς κρίνουμε ως βασικές επιλογές της νέας Δημοτικής Αρχής, ζητώντας τη γνώμη σας.

Η ομάδα εργασίας μας απαρτίζεται από ανθρώπους όλων των επαγγελμάτων και κοινωνικών τάξεων που μας ενώνει η αγάπη για το νησί μας.

Μελετήσαμε και καταρτίσαμε μια σειρά από βασικές προτεραιότητες που κρίνουμε αναγκαίες για κοινή αντιμετώπιση και λύση.

Σας τις παρουσιάζουμε περιμένοντας τις δικές σας συμπληρώσεις και για άλλα θέματα που τυχόν διέφυγαν της προσοχής μας, εγκαινιάζοντας ένα γόνιμο δημόσιο διάλογο, που ελπίζουμε και ζητούμε να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.

Τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου θα τεθούν ενώπιον και των υπόλοιπων συνδυασμών τους οποίους θα καλέσουμε να δεσμευτούν και εκείνοι, όπως ήδη δεσμευόμαστε εμείς, ότι θα συμβάλουν από όποια θέση τους τάξει η ψήφος σας, στην αντιμετώπιση και επίλυση των παρακάτω προτεραιοτήτων:

- Καθαρό νερό και σε μειωμένη τιμή.

- Δημοτικά τέλη σε τιμές που να ανταποκριθούν οι πολίτες και ειδικά οι επαγγελματίες.

- Νοσοκομείο με την αναγκαία στελέχωση σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

- Επιδότηση εξόδων παραμονής και διαβίωσης στο νησί των Δημοσίων Υπαλλήλων που προέρχονται από άλλες περιοχές.

- Σύνταξη μελετών για μεγάλα και μικρά έργα που θα βελτιώσουν την εικόνα του νησιού και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, με προτεραιότητα τα Κοτρώνια, τα καλύβια, την Αγία Παρασκευή και, φυσικά, τη μεγάλη Άμμο.

- Εκπόνηση τριετούς πλάνου στρατηγικής τουριστικής ανάπτυξης με συγκεκριμένες δράσεις υλοποίησης και σαφή προσανατολισμό σε αγορές και ομάδες ενδιαφέροντος.

- Προετοιμασία σε επίπεδο υποδομών, μέσω ΕΣΠΑ,ώστε έγκαιρα να μπορεί το οικοσύστημα να «αντέξει» στην επιβάρυνση από τις επόμενες χρονιές όταν ήδη θα έχουμε επιτύχει τα αποτελέσματα που προσδοκούμε σε επίπεδο τουριστικών εισροών.

- Υπογειοποίηση κάδων και υποσταθμών.

- Δημιουργία χώρων στάθμευσης.

- Ορθολογική επιλογή και υλοποίηση ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μας απηχεί τον δημοκρατικό τρόπο αντιμετώπισης των βασικών θεμάτων που απασχολούν τον τόπο μας και δείχνει το δρόμο της συναίνεσης και της ομοψυχίας που οφείλουμε όλοι να δείξουμε ως νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ανεξάρτητα από συμπολιτεύσεις και αντιπολιτεύσεις.