> Voliotaki: ΙΣΡΑΗΛ: ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΚ – ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ λόγω ΔΙΑΦΩΝΙΩΝ με τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΙΣΡΑΗΛ: ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΚ – ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ λόγω ΔΙΑΦΩΝΙΩΝ με τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αναμένονται να εκτυλιχτούν τις επόμενες ώρες στο Ισραήλ, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, καθώς ο Υπουργός Άμυνας και Αρχηγός του συγκυβερνώντος κόμματος, Άβιγκντορ Λίμπερμαν αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτηση του από το Υπουργείο Άμυνας.
Η κίνηση αυτή ενδέχεται να πυροδοτήσει ακόμα και την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στο Ισραήλ, την ώρα που η κατάσταση στο εξωτερικό είναι τεταμένη και στο εσωτερικό η σύζυγος του πρωθυπουργού Νετανιάχου βρίσκεται κατηγορούμενη για σκάνδαλα διαπλοκής.
Ο λόγος για τον οποίο αναμένεται, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, να παραιτηθεί ο Λίμπερμαν είναι η διαφωνία του με την αποδοχή της νέα εκεχειρίας με την Χαμάς στην Γάζα, την οποία διαπραγματεύτηκε η Αίγυπτος και ο ΟΗΕ και η οποία έγνε αποδεκτή από των Ισραηλινό Πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο της χώρας.
Μάλιστα, πολλοί αναφέρουν πως ο Λίμπερμαν είναι εξοργισμένος και με το γεγονός ότι πλέον του έχει αποκοπεί κάθε επαφή με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων του Ισραηλινού Στρατού.
Ο Λίμπερμαν είναι υπέρμαχος μια πιο επιθετικής πολιτικής απέναντι στην Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ιδιαίτερα μετά την εκτόξευση 500 ρουκετών εντός 24 ωρών πριν από λίγες ημέρες από την Χαμάς.
Όμως, τόσο ο Νετανιάχου, όσο και οι Ισραηλινοί Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων δεν πιστεύουν πως ο Ισραηλινός Στρατός μπορεί την δεδομένη στιγμή να ανοίξει μέτωπο με την Χαμάς, όσο παραμένει υπαρκτός ο κίνδυνος ενός τριπλού μετώπου με Χαμάς και Χεζμπολάχ και Ιράν από το βορρά.
Αργότερα, σήμερα Τετάρτη (14.11.2018), θα συνεδριάσει το κόμμα του Λίμπερμαν και μετά από την συνεδρίαση ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας θα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.