> Voliotaki: ΜAΞΙΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ στον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: “Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ να ΛΥΣΕΙ το ΠΡΟΒΛΗΜΑ της ΑΝΕΡΓΙΑΣ”

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΜAΞΙΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ στον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: “Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ να ΛΥΣΕΙ το ΠΡΟΒΛΗΜΑ της ΑΝΕΡΓΙΑΣ”

Άμεσα απάντησε το Μαξίμου στη δήλωση που έκανε νωρίτερα (9.11.2018) ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για τις προσλήψεις.

Η Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού ανέφερε για τον κ. Μητσοτάκη τα εξής:

Ο υπουργός των απολύσεων και υμνητής των μνημονίων που διέλυσαν τη δημόσια Υγεία και Παιδεία, αφήνοντας νοσοκομεία και σχολεία χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές και δασκάλους, κατηγορεί την κυβέρνηση που με σχέδιο θέλει, αφού έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, να ανοικοδομήσει το κοινωνικό κράτος.

Ωστόσο, δεν προκαλεί καμία εντύπωση, αφού ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει την αναλογία 1:5 στο Δημόσιο, για την οποία έκανε πίσω μέχρι και το ΔΝΤ.

Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης θα δει προς απογοήτευση του ιδίου και των συμφερόντων που εκπροσωπεί και το κοινωνικό κράτος να ενισχύεται και τα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών να ψηφίζονται ένα προς ένα. Και θα λέει “ναι σε όλα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παρέμβασή του νωρίς το μεσημέρι (9.11.2018) και με αφορμή την τηλεοπτική συνέντευξη της Πέμπτης (8.11.2018) του πρωθυπουργού στον Alpha, όπου προανήγγειλε 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε εξαπολύσει επίθεση στον Αλ. Τσίπρα, λέγοντας:

“Το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με διορισμούς στο δημόσιο, αλλά με επενδύσεις και καλές δουλειές στον ιδιωτικό τομέα.

Τον κ. Τσίπρα όμως δεν τον ενδιαφέρει η χώρα, αλλά μόνο η πολιτική του επιβίωση”.