> Voliotaki: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ POS σε ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ, ΘΕΑΤΡΑ και ΤΑΞΙ...

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ POS σε ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ, ΘΕΑΤΡΑ και ΤΑΞΙ...

Μπαίνουν υποχρεωτικά POS σε περίπτερα, θέατρα και ταξί


Σε επέκταση της υποχρέωσης εγκατάστασης 
POS σε δεκάδες επαγγέλματα προχωρεί το 
υπουργείο Οικονομικών. 



Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική απόφαση θα εκδοθεί σύντομα και οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν πρέπει σε διάστημα τριών μηνών να εγκαταστήσουν αυτόματα μηχανήματα (POS) για συναλλαγές με κάρτες.

Στις συζητήσεις που διενεργούνται στο υπουργείο Οικονομικών αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το μέτρο πρέπει να επεκταθεί στα ταξί και στα περίπτερα μεταξύ άλλων.

Παράλληλα σχεδιάζεται η μείωση του ορίου για συναλλαγές με μετρητά από τα 500 ευρώ που είναι σήμερα στα 400 ή στα 300 ευρώ.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρει η Καθημερινή, σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες έτσι ώστε μέχρι την εκπνοή του πρώτο τριμήνου να έχουν διασυνδεθεί οι ταμειακές μηχανές με τα POS.

Αμέσως μετά τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στη δημιουργία συστημάτων που χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες της Ε.Ε. με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται η δημιουργία κλειστού κυκλώματος διαβίβασης των συναλλαγών των επιχειρήσεων on line μέσω Διαδικτύου, τη στιγμή που πραγματοποιείται η συναλλαγή. 

Το σύστημα θα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές, από τις οποίες δεν θα μπορεί να παρέμβει κανείς...