> Voliotaki: ΕΚΤΑΚΤΟ – Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ – Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!

Δεν σταματάνε τις προκλήσεις οι Τουρκαλάδες. Η Άγκυρα συνεχίζει να τραβάει το σχοινί. Το θέμα είναι ότι τράβα, τράβα κάποια στιγμή μπορεί και να σπάσει και τότε…
Η μία εμπρηστική δήλωση διαδέχεται την άλλη.
Σε μια απίστευτη πρόκληση κατά της χώρας μας προχώρησε ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, γνωστός για τον ακραίο του λόγο.
“Η Ελλάδα θα τελειώσει μέσα σε μια καταστροφή εντός τριών – τεσσάρων ωρών εάν κηρύξει πόλεμο εναντίον της Τουρκίας”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε πως οι μεγάλες δυνάμεις ωθούν την Ελλάδα στο να επιτεθεί στην Τουρκία φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα την παρουσία της ελληνικής φρεγάτας κοντά στο ερευνητικό Μπαρμπαρός που προσπαθεί να κάνει παράνομα έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
provides intelligence gathered through UAVs to navy warships to use against Turkish explorer vessel Barbaros, claims president 's chief aide Yigit Bulut on gov't TV network.
will totally end up in a catastrophe within three to four hours if it wages a war against , claims Turkish president chief aide Yigit Bulut who says Greek was provoked by major powers to attack on Turkey, citing frigate intercept incident in Mediterranean.
Την ίδια στιγμή, φαίνονται ενοχλημένοι οι Τούρκοι με την συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ. Ο Μπουλούτ είπε πως το Τελ-Αβίβ συλλέγει πληροφορίες με UAV κατά του Barbaros και εν συνεχεία τις παραδίδει στην Αθήνα.
Όλα αυτά, ενώ είχαμε ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ.
Η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει τα εξής:
«Αναφορικά με την οριοθέτηση των περιοχών ναυτικής δικαιοδοσίας, η Τουρκία, όπως ίσχυε και στο παρελθόν, θα συνεχίσει να ενεργεί σύμφωνα με δίκαιες αρχές και όλες τις σχετικές ειδικές περιστάσεις.
Σε αυτό το πνεύμα, δεν υπάρχει κάποια συμβουλή που θα μπορούσαμε να δεχθούμε από την Ελλάδα σχετικά με τις τεχνικές οριοθέτησης στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».
 Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ:
«Η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ στο σύνολό της, θα καθοριστεί βάσει του διεθνούς δικαίου και ασφαλώς όχι λαμβάνοντας υπόψη ανυπόστατες και αυθαίρετες θεωρίες που υιοθετεί η παραβάτης του διεθνούς δικαίου Τουρκία.
Σε ό,τι αφορά ζητήματα αποστρατικοποίησης, οι γνωστές θέσεις της Ελλάδας απορρέουν αποκλειστικά από το διεθνές δίκαιο και τη Χάρτα του ΟΗΕ και δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση.
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε πλειοδοσία επιθετικής ρητορικής.

Καλούμε την γείτονα Τουρκία να συμπεριφερθεί με την προσήκουσα σοβαρότητα και προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου και της Χάρτας των ΗΕ».