> Voliotaki: Επανάσταση τώρα

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Επανάσταση τώρα

Δημήτρης Δανίκας

Αμαν πια! Ολοι ψηφοθηρούν με όλα. Να μην κουρέψουμε τις συντάξεις γιατί θα χάσουμε τους συνταξιούχους.

Να μην κόψουμε τις συντάξεις γιατί θα γκρεμιστεί η εσωτερική κατανάλωση που ανακυκλώνεται από τις συντάξεις παππούδων, γιαγιάδων, μανάδων και πατεράδων.

Να μη βγάλουμε στο σφυρί όλα τα σπίτια γιατί θα χάσουμε τους μικροϊδιοκτήτες. Να μην προχωρήσουμε μαζικά στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων γιατί θα χάσουμε τους αυθαιρετούχους.


Να μην απολύσουμε κανέναν από το Δημόσιο, αλλά και τους υπόλοιπους οργανισμούς, γιατί θα χάσουμε τους κρατικοδίαιτους υπαλλήλους. Και πάει λέγοντας.

Ως εκ τούτου συμβαίνει ταυτοχρόνως το εξής σουρεαλιστικό. Να θυμώνουν οι αγορές και να μη δανείζουν, επειδή ακριβώς η τάχα μου αριστερή κυβέρνηση δυναμιτίζει τις μεταρρυθμίσεις.

Ως εκ τούτου οι στρατηγικοί μόνιμοι μπαταχτσήδες έχουν στήσει τρικούβερτο γλέντι. Με αρχηγό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Που υπεραμύνεται της μικρής αστικής ιδιοκτησίας.

Και ο οποίος, ύστερα από έτη πολλά, ανακάλυψε προσφάτως την κρυφή, καπιταλιστική, φιλοαμερικανική και φιλοϊμπεριαλιστική ατζέντα του πρώην αρχηγού και κολλητού του.

Ως εκ τούτου το είκοσι και πέντε τοις εκατό των Ελλήνων πολιτών που δεν διαθέτουν προσωπική ακίνητη περιουσία πρέπει από το υστέρημά του να πληρώσει και να καλύψει την τρύπα από τα δανεικά και αγύριστα των μικροϊδιοκτητών, για τους οποίους με τάχα μου αριστερό -να μην πω κομμουνιστικό- φρόνημα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αγωνίζεται και μάλιστα περικυκλωμένος από δεκάδες μυστικούς ασφαλίτες, όπως περίπου επί χούντας.

Ως εκ τούτου χιλιάδες επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια, άνω των 70 δισ., πρέπει κι αυτά να πληρωθούν και οι τραπεζικές τρύπες να καλυφθούν από την ανελέητη φορολογία επί δικαίους και αδίκους. Τουτέστιν άλλος γλεντάει, άλλος πληρώνει.

Ως εκ τούτου οι συνταξιούχοι να μείνουν ευχαριστημένοι. Οι αυθαιρετούχοι και αυτοί ευχαριστημένοι.

Προς το παρόν, μέχρι την επόμενη καταιγίδα με την οποία θα πλημμυρίσουν σπίτια, θα χαθούν πολλές ανθρώπινες ζωές και εκατοντάδες ωρυόμενοι πολίτες θα εξέλθουν από τα αυθαίρετα σπίτια τους και θα μουντζώνουν τον όποιο δεξιοαριστερό κυβερνήτη.

Ως εκ τούτου οι εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, ευχαριστημένοι κι αυτοί και μάλιστα ανακουφισμένοι με τις προεκλογικές εξαγγελίες, τις διαβεβαιώσεις και τους όρκους όλων των κομμάτων.

Πως ούτε μισή τρίχα της κεφαλής τους θα υποστεί μαρτύριο αγωνίας. Ακλόνητοι, μόνιμοι και περιζήτητοι. Λόγω ψήφου.

Ως εκ τούτου ακόμα και οι οπαδοί των εφτά ομάδων της Super League πανευτυχείς κι αυτοί με τα δεκαεννιά εκατομμύρια που ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού «έσπρωξε» από την ΕΡΤ προς τα ταμεία ανώνυμων, αλλά μονίμως κρατικοδίαιτων, ποδοσφαιρικών εταιρειών. Ψηφοφόροι κι αυτοί. Και μάλιστα χουλιγκάνοι πολλοί εξ αυτών.

Και ως εκ τούτου εκατομμύρια βιοπαλαιστές. Εκατομμύρια τρομαγμένες, ρημαγμένες, από την κρίση, ψυχές.

Εκατομμύρια του μόχθου, της προκοπής, της παραγωγής και της αγωνίας της καθημερινής. Ολοι αυτοί. Οι αθώοι. Οι έσχατοι. Οι απλοί. Οι «ανώνυμοι». Καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα!

Να πληρώσουν ποδοσφαιρικές εταιρείες. Να πληρώσουν τον σάπιο πλην όμως ακλόνητο κρατικοδίαιτο καπιταλισμό.

Να πληρώσουν το κυβερνητικό παραμάγαζο της ΕΡΤ. Να πληρώσουν τα κόκκινα δάνεια χιλιάδων επιχειρηματιών.

Να προπληρώσουν ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών. Να πληρώσουν την τρύπα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Να πληρώσουν τα 250 εκατομμύρια του προφυλακισμένου Αριστείδη Φλώρου. Να πληρώσουν τους Κουτσολιούτσους. Να πληρώσουν τους Τσοχατζόπουλους που μάδησαν τα δημόσια ταμεία.

Να πληρώσουν το τρικούβερτο γλέντι των λαμόγιων. Να πληρώσουν για το «μαξιλάρι» του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Να πληρώσουν τα δανεικά και αγύριστα των μπαταχτσήδων. Να πληρώσουν όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Και από πάνω να συμπαρασταθούν στον «λαϊκό» αγώνα του Παναγιώτη Λαφαζάνη!

Ε, φτάνει! Basta! Ε, όχι, κυρ Θοδωρή μου. Δεν τα φάγανε όλοι μαζί.

Είναι καιρός να επαναστατήσουν τα κορόιδα. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, η τρίτη της κάθε κοροϊδάρας!