> Voliotaki: ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΥΡ και ΜΑΝΙΑ με ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ! «ΤΕΛΕΙΩΣΕ» τον ΚΑΜΜΕΝΟ η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ!

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΥΡ και ΜΑΝΙΑ με ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ! «ΤΕΛΕΙΩΣΕ» τον ΚΑΜΜΕΝΟ η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ!

- Το απόλυτο... ξεκαθάρισμα "έβγαλε" η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρωθυπουργό να στέλνει σαφή μηνύματα
- Οι επιθέσεις εναντίον του Πάνου Καμμένου ήταν αμέτρητες, ωστόσο η κόντρα Μαξίμου - Στουρνάρα ήρθε ξανά στην επιφάνεια
- Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είναι έξαλλος με τον κεντρικό τραπεζίτη και "βλέπει" χτυπήματα... κάτω από την μέση και πολιτική σκοπιμότητα
- Τι του καταλογίζει και πώς η Κριστίν Λαγκάρντ γίνεται "επιχείρημα" για το "καυτό" ζήτημα της περικοπής των συντάξεων
- Μπορεί τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, για τους θεσμικούς παράγοντες που πρέπει να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους και να σιωπούν –δείχνοντας έμμεσα τον Γιάννη Στουρνάρα – να ξάφνιασαν κάποιους, το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο ήθελε να απαντήσει για άλλη μια φορά άμεσα στον κεντρικό Τραπεζίτη.


Ο οποίος με δήλωσή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά, τάχθηκε έμμεσα υπέρ της περικοπής των συντάξεων.

Πυρ και μανία ο Τσίπρας με Στουρνάρα!

«Υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νεότερων γενεών. Η μεγάλη δαπάνη συντάξεων που σημαίνει μικρότερες παροχές προς ανέργους και επιμόρφωση. Κανείς δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να επιλέξουμε το μέτρο εκείνο που θα έχει το μικρότερο κόστος για το σύνολο της κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
Για να συνεχίσει: «Η μείωση δαπανών και όχι η αύξηση φόρων και εισφορών είναι το μέσο για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων» είπε ο κεντρικός Τραπεζίτης διαφωνώντας για άλλη μια φορά άμεσα με την πολιτική την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση στα θέματα άσκησης οικονομικής πολιτικής».
Η αναφορά αυτή την συγκεκριμένη στιγμή από τον Γιάννη Στουρνάρα εκνεύρισε ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θεώρησε ότι είναι χτύπημα κάτω από την μέση την στιγμή που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δίνει μάχη για να μη κοπούν οι συντάξεις. Όπως έλεγαν συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι πρωτοφανές ακόμα και η Κριστίν Λαγκαρντ να δίνει το πράσινο φως λέγοντας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο βρείτε με την Κομισιόν ( σ.σ. η Κομισιόν είναι θετική στην μη περικοπή των συντάξεων) και ο Έλληνας Τραπεζίτης να τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του μέτρου.
Η επισήμανση μάλιστα του Γιάννη Στουρνάρα ότι πρέπει να εφαρμοστούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους ενίσχυσε τον εκνευρισμό του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είδε πίσω από τα λεγόμενα του κεντρικού Τραπεζίτη σκοπιμότητα και πολιτικό παιχνίδι.
Η απάντηση που έδωσε μάλιστα ήταν σαφής και σε ένα βαθμό υποτιμητικήαφήνοντας να εννοηθεί ότι το στέλεχος της Κεντρική Τράπεζας της Ελλάδος έχει κάνει λάθη και σε άλλα ζητήματα που αφορούσαν τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. «Όσο τώρα για ορισμένους κατ’ εξακολούθηση ίδια διαψευδόμενους από τις εξελίξεις εγχώριους θεσμικούς παράγοντες που επιμένουν σε κινδυνολογικές παρεμβάσεις θα τους συνιστούσα για το δικό τους καλό και για τη δική τους αξιοπιστία να είναι λίγο πιο προσεκτικοί» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Όλη η δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα που προκάλεσε τον εκνευρισμό του πρωθυπουργού

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έχουμε εισέλθει σε έναν κύκλο ανόδου των επιτοκίων διεθνώς.
Οι αιτίες είναι δύο:
1) Η επαναφορά της νομισματικής πολιτικής στην κανονικότητα μετά τη σταδιακή λήξη των Προγραμμάτων Ποσοτικής Χαλάρωσης και
2) η επεκτατική δημοσιονομική πολιτική των ΗΠΑ σε μια περίοδο που η αμερικανική οικονομία λειτουργεί ήδη σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης.
Για την Ελλάδα, πέρα απ’ αυτούς τους παράγοντες, υπάρχουν και τα γνωστά προβλήματα στις γειτονικές μας χώρες (Τουρκία, Ιταλία), που επηρεάζουν τις αγορές σε τοπικό επίπεδο. Τα παραπάνω σημαίνουν ότι το διεθνές οικονομικό περιβάλλον είναι λιγότερο φιλικό απ’ ότι είχε υποτεθεί, αν μάλιστα ληφθεί υπ’ όψιν και η μεγάλη αύξηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου (είμαστε καθαροί εισαγωγείς), σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας υπολείπεται της επενδυτικής βαθμίδας.
Τα συμπεράσματα που αντλούνται από αυτές τις διαπιστώσεις είναι αυτονόητα: η συνέχιση μιας οικονομικής πολιτικής, η οποία θα γίνει θα πρέπει να θωρακίσει τη χώρα έναντι αυτών των κινδύνων, εφόσον πρωταρχικός μας στόχος είναι η πρόσβαση στις αγορές με βιώσιμους όρους. 
Όχι απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους τώρα και στο μέλλον, τήρηση των συμφωνηθέντων με τους εταίρους μας, συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις και στην αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου (ένα θέμα που συζητείται αυτές τις μέρες στη σύνοδο του ΔΝΤ είναι η αξιοποίηση των στοιχείων ενεργητικού του δημοσίου όλων των χωρών), προσέλκυση επενδύσεων, για να ελαχιστοποιηθεί το κενό μεταξύ εγχώριων αποταμιεύσεων και επιθυμητών επενδύσεων, μεγάλη έμφαση στους κανόνες σωστής εταιρικής διακυβέρνησης εισηγμένων και μη εταιριών και τραπεζών. 
Επίσης, έμφαση εκ μέρους των τραπεζών στην επίτευξη των στόχων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με αξιοποίηση όλων των μέσων που έχουν στη διάθεσή τους, σεβασμός στην ανεξαρτησία των θεσμών, αξιοποίηση του εγχώριου επιστημονικού δυναμικού και του τριγώνου της γνώσης τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων όσο και για την αύξηση του δυνητικού προϊόντος της χώρας μακροπρόθεσμα».