> Voliotaki: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΔΙΝΑΝ με ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ του ΥΠΕΞ 1 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ της ΑΛΒΑΝΙΑΣ και των ΣΚΟΠΙΩΝ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΔΙΝΑΝ με ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ του ΥΠΕΞ 1 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ της ΑΛΒΑΝΙΑΣ και των ΣΚΟΠΙΩΝ

Μείζον πολιτικό ζήτημα έχουν προκαλέσει τα περιβόητα πλέον μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία η αντιπολίτευση συνδέει με την αιφνιδιαστική παραίτηση του Νίκου Κοτζιά

Τα σενάρια για αδιαφανείς διαδικασίες στη διάθεση των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠ.ΕΞ. που φέρεται να κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος στο υπουργικό Συμβούλιο δίνουν και παίρνουν, γεννώντας εύλογα ερωτήματα, με κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν μέχρι και την παρέμβαση Εισαγγελέα.

Οι αποκαλύψεις που βλέπουν μάλιστα το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες είναι ιδιαίτερα… καυτές και απειλούν να βάλουν νέο «μπουρλότο» στο πολιτικό σκηνικό.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με διαρροές στον ηλεκτρονικό Τύπο, πριν από περίπου μία εβδομάδα και συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, έγινε η τελευταία ενημέρωση της Βουλής για τα επί των απόρρητων δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σφραγισμένος φάκελος που μετέφερε ο διπλωματικός υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών και ανοίχθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής περιείχε τρεις κωδικούς, με το συνολικό ποσό που διατέθηκε να φτάνει το 1 εκατ. ευρώ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρώτος κωδικός αφορούσε χρήματα που διοχετεύτηκαν σε μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας, ο δεύτερος χρηματοδότηση ΜΜΕ των Σκοπίων και ο τρίτος χρήματα που διοχετεύονται για την στήριξη ορθοδόξων εκκλησιών και γενικά της Ορθοδοξίας!

Στις ερωτήσεις που υπήρξαν σχετικά με τους δύο πρώτους κωδικούς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απάντηση ήταν πως τα χρήματα δόθηκαν προκειμένου να υπάρχουν θετικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα και για να γίνεται λόμπινγκ με τους εκεί δημοσιογράφους ή τους επικεφαλής των ΜΜΕ προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων.

Αντιπρόεδροι της Βουλής που μετέχουν στην «κλειστή ενημέρωση» σημειώνουν πάντως, πως είναι εξαιρετικά τυπική, καθώς οι πληροφορίες που τους δίνονται είναι γενικές...

Στο μεταξύ, με «μπαράζ» ανακοινώσεων αντιδρούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης στο θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων από τα υπουργεία.

Στο θέμα είχε παρέμβει νωρίτερα ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος, ωστόσο, κράτησε αποστάσεις από τις καταγγελίες που φέρεται να έκανε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, περί κακοδιαχείρισης των κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

Νέα Δημοκρατία: Υπάρχει μείζον πολιτικό ζήτημα

Από την πλευρά της, η ΝΔ καταλογίζει άμεσες ευθύνες τόσο στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και στον κυβερνητικό του εταίρο, τον Πάνο Καμμένο αλλά και στον παραιτηθέντα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

«Όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του κράτους αποτελούν μείζον πολιτικό ζήτημα.

Ο κ. Καμμένος που κατήγγειλε τον κ. Κοτζιά για αδιαφανείς διαδικασίες στη διάθεση των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠ.ΕΞ. οφείλει σήμερα κι όλας να δημοσιοποιήσει ό,τι στοιχεία έχει.

Όπως και ο κ. Κοτζιάς που προφανώς δεν ζήτησε τυχαία να ελεγχθούν τα κονδύλια που διαχειρίζεται ο κ. Καμμένος ως υπουργός Άμυνας», σημειώνει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.