Κουλούρια Θεσσαλονίκης ξεροψημένα και αφράτα, κλασικά ή ολικής, ψωμάκια, πολύσπορα όλα στη τιμή των 50 λεπτών κι όλα σε ένα πάγκο χωρίς πωλητή.
Κυριακή πρωί με ανοιχτή την αγορά, ο πάγκος αυτός βρισκόταν… μόνος του στην Τσιμισκή, σε αντίθεση με τους άλλους αντίστοιχους κινούμενους πάγκους.
Κυριακή πρωί με ανοιχτή την αγορά, ο πάγκος αυτός βρισκόταν… μόνος του στην Τσιμισκή, σε αντίθεση με τους άλλους αντίστοιχους κινούμενους πάγκους.
Περαστικοί έπαιρναν το κουλούρι τους ή το ψωμάκι τους, άφηναν στο κουτί τα χρήματα τους, έπαιρναν τα ρέστα όταν αυτό χρειαζόταν και έφευγαν.
»Δεν τίθεται θέμα», είπε η ιδιοκτήτρια, όταν κάποια στιγμή εμφανίστηκε για να δει πως… πάει η δουλειά. »Οι πελάτες ξέρουν, διαλέγουν το κουλούρι τους, αφήνουν το αντίτιμο και φεύγουν, σαν να είμαι εγώ».
Ο πάγκος, όπως κάθε πάγκος που »σέβεται» τον εαυτό του, μετακινείται κυρίως Τσιμισκή, συχνά Αριστοτέλους ή στο πλακόστρωτο της παραλίας, αλλά όπου κι αν είναι, το self service παραμένει βασική αρχή της λειτουργίας του.
Πηγή: seleo