> Voliotaki: ΡΩΣΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ: Αν ο ΤΣΙΠΡΑΣ έρθει στη ΡΩΣΙΑ…

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

ΡΩΣΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ: Αν ο ΤΣΙΠΡΑΣ έρθει στη ΡΩΣΙΑ…

Στον αντίκτυπο που θα μπορεί να έχει η ενδεχόμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, έπειτα από το περιστατικό με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, υπογραμμίζει στο Sputnik πολιτικός αναλυτής από τη Ρωσία.
«Αν ο Αλέξης Τσίπρας έρθει στη Ρωσία, αυτό το περιστατικό θα ανήκει στο παρελθόν». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, στο Sputnik ο πολιτικός επιστήμονας Γιούρι Σβέτοφ, με αφορμή τις δηλώσεις κυβερνητικών πηγών που ανέφεραν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ελπίζει να επισκεφτεί τη Ρωσία μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένοντας την αποκατάσταση των σχέσεων με τη Μόσχα.

«Πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πλέον περισσότερη ελευθερία στην άσκηση πολιτικής, επειδή το κύριο επίτευγμα της κυβέρνησης Τσίπρα έχει αναγνωριστεί: Έχουν λυθεί τα μεγάλα οικονομικά ζητήματα. Στα μάτια των Ευρωπαίων ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ανέβει, καθώς η Ελλάδα έχει, σε μεγάλο βαθμό, ξεπεράσει την κρίση», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κ. Σβέτοφ.
Και συνεχίζει: «Δεδομένης της στάσης των Ελλήνων, που απέδειξαν τη συμπάθειά τους προς τη Ρωσία και το ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, ο πρωθυπουργός πρέπει να εξομαλύνει αυτό το άσχημο περιστατικό με τους Ρώσους διπλωμάτες. Νομίζω ότι αυτή η κίνηση ήρθε σαν συνέχεια μεγάλων πιέσεων που ασκήθηκαν».
Ο ίδιος επισημαίνει πως «αν ο Αλέξης Τσίπρας έρθει στη Ρωσία, αυτό το περιστατικό θα ανήκει στο παρελθόν». «Είναι μια δυσάρεστη σελίδα στην ιστορία, δυστυχώς συμβαίνουν αυτά μεταξύ δύο χωρών. Μπορούμε εξάλλου να θυμηθούμε την πρόσφατη «ιστορία» μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας», τονίζει.
«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που είναι πολύ πιο κοντά στη Ρωσία, πνευματικά και ιστορικά, και νομίζω ότι θα είναι σωστό — εάν κάνουμε και το βήμα προς τα εμπρός από τη δική μας πλευρά — να αφήσουμε πίσω μας αυτό το γεγονός», καταλήγει.