> Voliotaki: Ο ΦΛΩΡΟΣ, οι ΦΛΩΡΟΙ και ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ...

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Ο ΦΛΩΡΟΣ, οι ΦΛΩΡΟΙ και ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ...

Όλοι δίκιο έχουν στην υπόθεση Φλώρου!
* Έχει δίκιο ο Φλώρος ο ίδιος, που δηλώνει «άλλοι με βγάλανε δεν βγήκα μόνος μου απ’ τη φυλακή». 
Δικαίωμά του είναι να το λέει, η απόφαση αποφυλάκισης δεν φέρει, άλλωστε, την υπογραφή του.



* Έχει δίκιο ο Σταύρος Κοντονής που ζήτησε το βούλευμα της αποφυλάκισης να ρίξει μια ματιά.  Δουλειά του είναι.

* Έχει δίκιο η Έφη Αχτσιόγλου που ζήτησε να ελεγχθεί η απόφαση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας. Δουλειά της είναι.

* Έχουν δίκιο οι Δικαστικοί που λένε «ρε γαμώτι, πάλι μας την πέφτετε, ενώ αποφασίσαμε με βάση το νόμο». Δηλαδή με βάση τη γνωμάτευση των γιατρών.

* Έχει δίκιο η Νέα Δημοκρατία που την πέφτει στην κυβέρνηση γιατί δίνει πατήματα στη γαμημένη την πλουτοκρατία, μιας και κούρασε ο Σεφερλής τις τελευταίες σαιζόν του και χρειάζεται κάτι καινούριο για να γελάσει ο κοσμάκης.

* Δίκιο έχει κι ο Πολάκης που εκρήγνυται, διότι άμα δεν εκραγεί ο Πολάκης δεν θα είναι Πολάκης πια και θα νομίσουμε όλοι ότι τον απήγαγαν οι εξωγήινοι κι έβαλαν στη θέση του έναν άλλον Πολάκη λιγότερο Πολακίσιο από πριν.

* Δίκιο έχουν επίσης και οι απανταχού φλώροι, που εξεγείρονται και γκρινιάζουν ότι τους βγήκε το όνομα και τέλος πάντων φούμαρα πουλάνε οι άνθρωποι δεν πουλήσανε ρεύμα ούτε μια στιγμή.

Γενικά, δεν βρίσκω κανέναν που να μην έχει δίκιο σε αυτή την υπόθεση, εκτός από τη ΔΕΗ φυσικά που αντί ν’ αφήσει ήσυχους τους εντερπρενιούρς της Εnerga να κάνουν τη δουλίτσα τους, τόλμησε να τους σύρει στα δικαστήρια και να διασύρει την τιμή και την υπόληψή τους. Για τρακόσια ψωροεκατομμύρια αν έχεις Θεό, πέρνα αύριο απ’ το γραφείο ρε φτηνιάρη να στα δώσω κι άμα δεν μπορείς εσύ στείλε το κούριερ! Άντε γιατί καλομάθαμε με τη γκρίνια και δεν αναγνωρίζουμε τις αξίες σ’ αυτόν τον κωλότοπο…

Υ.Γ.: Μια σημείωση μόνο, γιατί έκατσα και διάβασα την ανακοίνωση του Άρι Φλώρου στο σύνολό της και αφού κατάπια όλα τα νομικίστικα και κορακίστικα που γράφει έφτασα και στο τέλος της. Εκεί που μιλάει για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και επισημαίνει ότι προσβάλλεται η αξία του ως ανθρώπου από τη λαϊκίστικη ή μικροπολιτική εκμετάλλευσή τους. Και καλά το «μικροπολιτική» να το αφήσω έξω, καθότι νέο παιδί είναι ο αποφυλακισθείς ίσα ίσα στις φοιτητικές εκλογές θα έχει ψηφίσει. Κι εκεί πάλι μπορεί να μπερδεύτηκε και να έριξε το εισιτήριο για Μύκονο στην κάλπη!

Το άλλο όμως με τον «λαϊκισμό»; Κι εδώ ακόμη χωράει ο λαϊκισμός; Κι εδώ ακόμη πρώτη μούρη; Κι εδώ ακόμη δεν τολμάς να πεις μια κουβέντα, ν’ ασκήσεις κριτική, να κάνεις πλακίτσα κι αμέσως γυρνάει το στόρι στον λαϊκισμό; Τέλος τα επιχειρήματα, τέλος η αντιπαράθεση, τέλος ο διάλογος; Άμα δεν μας γουστάρουν όσα λέει ο άλλος, του πετάμε ένα «είσαι λαϊκιστής» και άντε γεια που λέει κι ο Τάκης Τσουκαλάς; Συγγνώμη, αλλά ούτε τα πιτσιρίκια στις παιδικές χαρές δεν αντιδρούν τόσο υστερικά. Ούτε στους βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν ισοπεδώνεται τόσο η λογική. Κι αυτή η καινούρια καραμελίτσα, κάποια στιγμή θα αποδειχθεί ότι στον πυρήνα της δεν κρύβει λικεράκι αλλά δηλητήριο. Δεν ξέρω μόνο ποιος θα το καταπιεί πρώτος…

Χρήστος Ξανθάκης

newpost.gr