Η συνήγορός του έθεσε ζήτημα ευθείας παρέμβασης της κυβέρνησης αλλά και της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στο θέμα της έκδοσης στη Γαλλία του Γεωργιανού
Ζήτημα ευθείας παρέμβασης της κυβέρνησης αλλά και της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στο θέμα της έκδοσης στη Γαλλία του Γεωργιανού Λάσα Σουσανασβίλι, έθεσε η συνήγορος του Ζωή Κωνσταντοπούλου υποβάλλοντας για αυτό το λόγο αίτημα εξαίρεσης των δικαστών του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου που δικάζουν την υπόθεση.Μάλιστα, σήμερα στον Άρειο Πάγο συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης παρουσία του εκζητούμενου Γεωργιανού, με τη συνήγορό της να αναπτύσσει το αίτημα εξαίρεσης.
Ο Γεωργιανός Λάσα Σουσανασβίλι γνωστός με το ψευδώνυμο «το Λίπος» εκζητείται από τις γαλλικές αρχές και εχθές επρόκειτο να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο το αίτημα για έκδοσή του.
Το αίτημα έκδοσης έχουν υποβάλλει οι γαλλικές αρχές αποδίδοντας στον Γεωργιανό αρχηγό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε κλοπές.
Ωστόσο, η διαδικασία δεν προχώρησε καθώς η κυρία Κωνσταντοπούλου υπέβαλλε αίτημα εξαίρεσης των ανώτατων δικαστών του Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.
Η συνήγορος υποστήριξε πως «με πρωτοφανή τρόπο το δικαστήριο συνεδριάζει μέσα στον Αύγουστο, όπως δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν για ήσσονος ποινικής σημασίας υπόθεση».
Όπως ανέφερε δε η κυρία Κωνσταντοπούλου «ο λόγος που γίνεται αυτό είναι διότι η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στη Γαλλία, δηλαδή σε χώρα δανειστή, να τον παραδώσει, έχοντας υπονομευθεί πλήρως η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αφού πια κάμπτονται όλες οι αρχές του Κράτους Δικαίου, μόνο για να ικανοποιηθούν οι δανειστές...».
Ακόμη στη σχετική τοποθέτησή της η συνήγορος έκανε λόγο για «ευθεία παρέμβαση της κυβέρνησης και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στην υπόθεση, την ίδια ώρα που μεθοδεύονται νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη» και υποστήριξε πως «το ένταλμα σύλληψης των γαλλικών αρχών βασίστηκε σε μικροκλοπές που διαπράχθηκαν - όπως αρωμάτων, σακιδίου κλπ- ενώ δεν του έχει απαγγελθεί κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση».
Ο 57χρονος Λάσα Σουσανασβίλι είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία.
Το συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απάντησε θετικά στο αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση του Σουσανασβίλι, υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, καθώς στη χώρα μας έχει ακόμη εκκρεμότητες.