> Voliotaki: ΜOΣΧΑ: Η ΑΠΕΛΑΣΗ των ΡΩΣΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ θα έχει ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ...

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΜOΣΧΑ: Η ΑΠΕΛΑΣΗ των ΡΩΣΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ θα έχει ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ...

Τη δέσμευσή της να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στην απέλαση των Ρώσων Διπλωματών από την Αθήνα γνωστοποίησε η Μόσχα, επαναλαμβάνοντας πως θα «υπάρξουν συνέπειες» στις διμερείς σχέσεις.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, τόνισε πως η Ρωσία δεσμεύεται να απαντήσει στην Aθήνα.



Απέφυγε ωστόσο να τοποθετηθεί αναφορικά με το πότε πότε και ποιες απελάσεις θα υπάρξουν.

Μάλιστα, η κ. Ζαχάροβα άφησε αιχμές για τη στάση των ΗΠΑ, λέγοντας πως «γνωρίζουμε ποιος έχει αναλάβει το έργο της σύγκρουσης ανάμεσα σε Αθήνα και Μόσχα», ενώ έκανε λόγο για «βρόμικες προκλήσεις στις οποίες σύρθηκε η Αθήνα».

«Έχουμε κατανοήσει ότι ο λαός της Ελλάδας πρέπει να επικοινωνεί με τους ρώσους εταίρους του και να μην υποφέρει από βρόμικες προκλήσεις, στις οποίες, δυστυχώς, η Αθήνα σύρθηκε» δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Sputnik.

«Βέβαια, μιλάμε για πολιτική, τέτοια πράγματα δεν παραμένουν χωρίς συνέπειες» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως τέτοιες κινήσεις «δυσχεραίνουν τις διμερείς σχέσεις».

Ανάμεσα στις κατηγορίες που απευθύνει η Αθήνα προς τους διπλωμάτες είναι οι απόπειρες αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, αλλά και χρηματισμού κρατικών λειτουργών. 

Η συγκεκριμένη υπόθεση φέρνει στην επιφάνεια μια «υπόγεια» ένταση που φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα σε Αθήνα και Μόσχα, τα τελευταία δύο χρόνια, για λόγους οι οποίοι συνδέονται και με το γενικότερο περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή...