> Voliotaki: ΑΠΟΦΑΣΗ -ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΚΟΨΕ τη ΦΟΡΑ της ΕΡΓΗΛ για τα ΤΑΜΕΙΑ της ΔΕΥΑΜΒ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΑΠΟΦΑΣΗ -ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΚΟΨΕ τη ΦΟΡΑ της ΕΡΓΗΛ για τα ΤΑΜΕΙΑ της ΔΕΥΑΜΒ

Απόφαση – σταθμό εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ ανοίγοντας «ομπρέλα» προστασίας στο πελατολόγιο της ΔΕΥΑΜΒ. Εκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ κατά του νέου κατασχετηρίου που κοινοποίησε η ΕΡΓΗΛ.

Το νέο κατασχετήριο αφορούσε σε λογαριασμό που εξυπηρετεί τις πληρωμές του Νοσοκομείου Βόλου.


Το Νοσοκομείο ως μεγαλοοφειλέτης, έχει προχωρήσει σε ρύθμιση χρέους προς τη ΔΕΥΑΜΒ για ποσό 450.000 ευρώ. Η ρύθμιση αφορά σε 100 δόσεις των 4.500 ευρώ η κάθε μία που καταβάλλονται κάθε μήνα.

Αυτά τα χρήματα ήθελε να κατασχέσει η ΕΡΓΗΛ προκειμένου να εισπράξει μέρος των 9,2 εκατ. ευρώ που της επιδίκασε ο Αρειος Πάγος για το έργο ύδρευσης που ανέλαβε το 2005 και παρέδωσε μισό σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου που εκδόθηκε χθες είναι σημαντική, καθώς σύμφωνα με νομικούς κύκλους, αν δεν γίνονταν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα και η ΕΡΓΗΛ προχωρούσε σε κατάσχεση του λογαριασμού από τον οποίο εξυπηρετούνται οι οφειλές του Αχιλλοπουλείου, ταυτόχρονα θα άνοιγε ο δρόμος για να «χτυπήσει» η εταιρεία σε όλο το πελατολόγιο της ΔΕΥΑΜΒ που έχει μεγάλες οφειλές σε ρύθμιση.

Με τα προσωρινά μέτρα κόπηκε η… φόρα της ΕΡΓΗΛ, που «χτυπά» πλέον όπου μπορεί. Σημειώνεται ότι η κύρια αίτηση αναστολής έχει οριστεί να εξεταστεί στις 6 Σεπτεμβρίου.