> Voliotaki: ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ, όπως οι ΤΣΑΜΗΔΕΣ, ΔΕΝ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΜΕ...!!!

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ, όπως οι ΤΣΑΜΗΔΕΣ, ΔΕΝ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΜΕ...!!!

«Είναι προς όφελος της Αλβανίας να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα»...


Μέχρι το τέλος της ΔΕΘ θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο υπουργός Άμυνας κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά σημειώνοντας ότι:

«Προχωρούν οι διαδικασίες για την υποστήριξη τόσο των MIRAGE-2000 όσο και των αεροσκαφών C-27j , ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες και το θέμα της προμήθειας των γαλλικών φρεγατών, στη βάση των συζητήσεων του 2009. Οι συγκεκριμένες φρεγάτες θα είναι έτοιμες το 2023».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι καθόλα έτοιμες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους που θα προκύψουν από την ανακήρυξη της ΑΟΖ.

Υπογράμμισε ότι οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης έναντι του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφορικά με το μισθολογικό, θα ικανοποιηθούν.

Βρίσκομαι σε διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο και μέχρι τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να κάνει σχετικές ανακοινώσεις, σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενισχυθεί ο νότιος τομέας του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της ισλαμικής τρομοκρατίας που πλήττει και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η ενίσχυση του νοτίου τομέα της συμμαχίας επιτυγχάνεται και μέσω της χώρας μας διά της αναβάθμισης τόσο της βάσης της Σούδας όσο και διά των άλλων δομών στη Λάρισα στην Ανδραβίδα και αλλού, πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ χαρακτήρισε κυρίαρχη τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ για παρουσία του στο Αιγαίο σχετικά με την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στη συνέχεια διαβεβαίωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι καθόλα έτοιμες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους που θα προκύψουν από την ανακήρυξη της ΑΟΖ.

Πρόσθεσε ότι το θέμα της ΑΟΖ με την Αλβανία «κλείνει» ενώ έχουν προωθηθεί οι διαδικασίες για την ανακήρυξη της ΑΟΖ με άλλες χώρες.

Όσον αφορά το θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέπεμψε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Αναφερόμενος ειδικότερα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, ο κ. Καμμένος επικεντρώθηκε στη συμφωνία για την αναζήτηση, εκταφή, προσδιορισμό ταυτότητας και επαναταφή, πεσόντων Ελλήνων Στρατιωτικών Ελληνο-Ιταλικού πολέμου 1940-41, ώστε να παραληφθούν οι ήρωες.

«Ο πρώην υπουργός κ. Σούρλας παλεύει 30 χρόνια για να γίνει αυτό», συμπλήρωσε. «Είναι προς όφελος της Αλβανίας να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα», επισήμανε.

Αναφορικά με το θέμα της διεκδίκησης περιουσιών, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν αφορά τους Τσάμηδες που ήταν εγκληματίες πολέμου. «Με εγκληματίες πολέμου δεν συνομιλούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι η ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ θα ενισχύσει τα δικαιώματα που πιθανώς δεν είχε της ελληνικής μειονότητας της βόρειας Ηπείρου «που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει». Κάλεσε δε την αλβανική κυβέρνηση να απομακρύνει τα ακραία στοιχεία και να προστατεύσει τη μειονότητα.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι οι συνεχείς προκλήσεις κάνουν μόνο κακό στις δύο χώρες ενώ η συνεχιζόμενη ομηρεία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την γείτονα «δεν είναι η καλύτερη εικόνα για τη διεθνή κοινότητα».

Τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε ότι η χώρα μας έχει αποστείλει προς τις ΗΠΑ, κατόπιν πρωτοβουλίας της δεύτερης, κατάλογο με τα μέσα που χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις ενόψει της ανάληψης και των νέων καθηκόντων τους.