> Voliotaki: Τι λες ρε Μένιο...

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Τι λες ρε Μένιο...

Ο Μένιος Φουρθιώτης είναι ένας τύπος που ξεπετάχτηκε από το πουθενά και εκμεταλλευόμενος την ευκολία με την οποία τα μεσημεριανάδικα σε έβγαζαν κάποτε στην τηλεόραση, απέκτησε αναγνωρισιμότητα. 
Οι πιο πολλοί από εμάς γνωρίζαμε για κάποιο περίεργο λόγο το όνομά του, όμως κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς κάνει.
Θυμίζει αυτόν τον φίλο που είχαμε πολλοί στο Λύκειο, ο οποίος είχε παίξει σε μια διαφήμιση και νόμιζε πως είναι διάσημος. 




Το ίδιο και ο Μένιος, που ναι μεν έχει γίνει σχετικά γνωστός, όμως, για όλους τους λάθος λόγους. 

Τα τελευταία πέντε χρόνια και με τη δημιουργία του καναλιού Epsilon, κατάφερε -κανείς δεν ξέρει πώς- να αποκτήσει τη δική του εκπομπή και να φτιάξει ένα πρόγραμμα βγαλμένο από το 2003 και τα υγρά του όνειρα. 

Κουτσομπολιό για το υποτιθέμενο ελληνικό «star system», δηλαδή κάτι κατακαημένους ανθυπο-σελέμπριτι, τηλεοπτική μιζέρια και κακία.

Ο ίδιος πάντα έβαζε τον εαυτό του στο επίκεντρο και αυτή η κατάσταση έφτασε στο απόγειό της με την έλευση του μουσικού ριάλιτι «Star Academy», το οποίο παρουσίαζε ο ίδιος με ύφος χιλίων καρδιναλίων. 

Ο τύπος ζούσε το όνειρό του και αυτό περιλαμβάνει διασημότητα και δύναμη με κάθε κόστος. 

Κατά καιρούς τον έχουμε δει να κατακρεουργεί την προσωπική ζωή ανθρώπων που φλέρταραν με την αυτοκτονία, να κάνει αφιερώματα στον εαυτό του και να συγκινείται και πολλά ακόμη. 

Και το κερασάκι στην τούρτα: Πριν από δύο μέρες, ανακοίνωσε μέσω της εκπομπής του, ότι θα κατέβει υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων με σκοπό να πατάξει την ανεργία και την έλλειψη φαρμάκων στις άπορες οικογένειες. 

Κι επειδή μιλάμε για μια εποχή που μπορείς να γίνεις πρόεδρος της Αμερικής λέγοντας αστεία και έχοντας ρατσιστική ρητορική, είμαστε έτοιμοι για όλα. Ακόμη και για να ζήσουμε με τον Μένιο Φουρθιώτη ως Δήμαρχο Αθηναίων. 

Παρακάτω λοιπόν έχουμε φτιάξει μια λίστα με κάποια πράγματα που περιμένουμε να συμβούν αν ο παρουσιαστής αναλάβει καθήκοντα. 

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι θα βρει απέναντί του στις κάλπες έναν Γιώργο Πατούλη. Σκληρή μάχη.

Θα στέλνει τηλεοπτικό συνεργείο στους δρόμους της Αθήνας να κάνουν ρεπορτάζ για τους άστεγους, το οποίο θα παρακολουθεί με το κλασικό «συγκινημένο» ύφος του

Ο άνθρωπος θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τους υπόλοιπους. 

Το γεγονός ότι κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά είναι άλλη υπόθεση. 

Ωστόσο, σε περίπτωση που βγει δήμαρχος, θα προσπαθήσει να αποδείξει πως είναι κοντά στον λαό. 

Θα στέλνει λοιπόν κάμερες, θα βγάζει σε απευθείας σύνδεση εξαθλιωμένους ανθρώπους στην εκπομπή του και θα κλαίει σκεπτόμενος αν πιάνει η κάμερα το καλό προφίλ του. 

Θα σταματήσει την εν λόγω φάση όταν σταματήσει να κάνει νούμερα.

Θα παρουσιάζει τις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα έχοντας φανταχτερούς καλεσμένους, όπως τη Νανά Παλετσάκη και τον Δημήτρη Παλαιολόγου

Αν υπάρχει κάτι που λατρεύει ο Μένιος, αυτό είναι να παρουσιάζει ζωντανά σόου. 

Δεν υπάρχει λοιπόν περίπτωση να μην είναι το κεντρικό πρόσωπο στις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων. 

Μάλιστα, θα έχει ως συμπαρουσιάστρια τη Νανά Παλετσάκη -που θα ενημερώνει το κοινό ότι τις εκδηλώσεις παρακολουθεί ο Μικ Τζάγκερ και ο Κιθ Ρίτσαρντς-, ενώ, σε κάποια φάση των εορτασμών θα ερμηνεύσει συγκινημένος κάποιο χριστουγεννιάτικο παιδικό τραγούδι - έτσι, για την πάρτη του. 

Η βραδιά θα απογειωθεί από τη ζωντανή εμφάνιση του superstar Δημήτρη Παλαιολόγου, ο οποίος θα ερμηνεύσει ζωντανά επιτυχίες όπως το «Brutal» και το «Μεγάλη Έχω». 

Στην αντίστροφη μέτρηση θα ανοίξει μια τεράστια οθόνη και για κάθε αριθμό που ακούγεται θα εμφανίζεται και μια φωτογραφία του Μένιου. 

Στη συνέχεια θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τη ζωή του. Θα περάσουμε φίνα.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Αντώνη ΚωνσταντάραΕΔΩ...