> Voliotaki: ΦΩΤΙΑ ΜΑΤΙ: ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ κατά ΚΑΜΜΕΝΟΥ μετά τις ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

ΦΩΤΙΑ ΜΑΤΙ: ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ κατά ΚΑΜΜΕΝΟΥ μετά τις ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για αισχρή συμπεριφορά απέναντι στους πυρόπληκτους κατηγορείται ο υπουργός Άμυνας – Βολές και από τους μηχανικούς αεροσκαφών: «Είναι ψεύτης»


Έξαλλοι οι πολίτες με τους υπουργούς – Μάταια ο Τσίπρας προσπαθεί να σώσει μόνος του τη χαμένη αξιοπρέπεια της κυβέρνησης

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου, ο οποίος επιτέθηκε στους κατοίκους του Ματιού ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για τη συντήρηση των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Μπροστά στην κάμερα διεθνών ΜΜΕ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιχείρησε να επιρρίψει ευθύνες στους κατοίκους της περιοχής, προκαλώντας την δικαιολογημένη οργή, τόσο αυτών, όσο και του ελληνικού λαού που συμπάσχει με τα θύματα των φονικών πυρκαγιών.



Ο κ. Καμμένος, σε ερώτηση δημοσιογράφου από το βρετανικό δίκτυο του ΒBC, για το αν έπρεπε να υπάρχει καλύτερο σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης απάντησε:

«Οχι. Οι ένοπλες δυνάμεις, η αστυνομία και οι υπηρεσίες έδρασαν με σχέδιο την κατάλληλη στιγμή», τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Στις 23 Ιουλίου η φωτιά ξεκίνησε από τα δυτικά της Αθήνας και όλες οι δυνάμεις ήταν εκεί.

Στις 24 Ιουλίου, γύρω στις 4 το απόγευμα μας ενημέρωσαν σχετικά με την πυρκαγιά στην Πεντέλη. Μετακινήσαμε το 50% της πυροσβεστικής δύναμης εκεί», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς δε, για τις υπόνοιες περί καθυστέρησης στην ανταπόκριση του μηχανισμού στις πυρκαγιές ο κ. Καμμένος απάντησε ότι δεν πρόκειται για τη δική του αρμοδιότητα και πως «η Πυροσβεστική υπηρεσία είναι υπό την ευθύνη άλλου υπουργείου».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα από την πρώτη μέρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το σχέδιο του ΝΑΤΟ.

Δεν λειτουργούμε ανεξάρτητα από τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας».