> Voliotaki: «ΤΡΕΧΟΥΝ» να ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ τον όρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»...

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

«ΤΡΕΧΟΥΝ» να ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ τον όρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»...

Χιλιάδες επιχειρήσεις «τρέχουν» να κατοχυρώσουν τον όρο «Μακεδονία»
Αγώνας δρόμου ξεκινά για τουλάχιστον 
4.000 ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν 



στην εταιρική τους ταυτότητα ή στα προϊόντα του τον όρο «Μακεδονία», καθώς πρέπει να σπεύσουν να τον κατοχυρώσουν, προκειμένου να μην έχουν προβλήματα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», μέχρι σήμερα, μόλις 24 ελληνικές εταιρείες με ονομασία προέλευσης ή επωνυμία που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» βρίσκονται καταχωρημένες στο ευρωπαϊκό μητρώο του Αλικάντε στην Ισπανία.

Παράλληλα, καμία από τις παραπάνω επιχειρήσεις δεν έχει εγγραφεί στο αντίστοιχο παγκόσμιο μητρώο που έχει θεσπιστεί στη Γενεύη, ενώ αντίθετα δύο εταιρείες, με έδρα τα Σκόπια έχουν ήδη κατοχυρώσει σε αυτό την ονομασία «Μακεδονία».

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η κατοχύρωση του ονόματος έχει κόστος που κυμαίνεται από 2.000 έως και 8.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης, ο οποίος και έδωσε χθες, Τρίτη, στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτά, απηύθυνε έκκληση στις επιχειρήσεις να κινηθούν άμεσα προς κατοχύρωση των εμπορικών τους ονομασιών, αξιοποιώντας, παράλληλα και τη δωρεάν νομική συνδρομή που παρέχει ο ΣΒΒΕ.

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, υπογράμμισε ότι η εκκρεμότητα αυτή πρέπει να κλείσει, γιατί όλα αυτά τα χρόνια κόστισε στις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας.

«Δεν γίνεται να μπορούν Αυστριακοί και Γερμανοί να έχουν, ειδικά στα αγροτοδιατροφικά προϊόντα, παρουσία κι εμείς 30 χλμ. από τα σύνορα να μην μπορούμε», σημείωσε ο κ. Σαββάκης...