> Voliotaki: ΤΑ 10 ΖΩΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

ΤΑ 10 ΖΩΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

Ποιός καρχαρίας και ποιο λιοντάρι; Όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο, το πιο θανατηφόρο ζώο στον πλανήτη είναι το… κουνούπι.

Διαβάζοντας κανείς ένα θέμα για την λίστα με τα ζώα που ευθύνονται για τους περισσότερους θανάτους ανθρώπων, θα περίμενε να δει στην κορυφή κάποιον καρχαρία, κανά λιοντάρι ή καμιά τίγρη.

Μία από τις τελευταίες έρευνες που δημοσιεύτηκαν στην Ισπανία, παρουσιάζουν μία εντελώς διαφορετική κατάσταση, με πολλά από τα ζώα που βρίσκονται στην δεκάδα
να αποτελούν έκπληξη.

10) ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟΙ: 500 ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ÎÏοÏέλεÏμα εικÏÎ½Î±Ï Î³Î¹Î± ιÏÏοÏοÏÎ±Î¼Î¿Ï ÏÏÏο
9) ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ: 1.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Ενσωματωμένη εικόνα

8) ΑΣΚΑΡΙΔΑ(ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΕΝΤΕΡΟΥ): 2.500 ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Η ασκαρίδα lumbricoides είναι το μεγαλύτερο παράσιτο του εντέρου. Το μήκος του μπορεί να φτάσει έως και 40 εκατοστά. Βρίσκεται σε τροπικές και υγρές περιοχές. Πλήττει περισσότερο τους αγροτικούς πληθυσμούς.
ΣÏεÏική εικÏνα

7) ΣΚΟΡΠΙΟΙ: 3.250 ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Ενσωματωμένη εικόνα


6) ΚΙΚΙΜΙΔΕΣ(ΚΟΡΙΟΙ): 7.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ
 Οικογένεια ημίπτερων εντόμων της υπόταξης των ετεροπτέρων. Πρόκειται για νυκτόβια έντομα με ατροφικά φτερά, τα οποία τρέφονται με το αίμα διαφόρων θηλαστικών, μεταξύ των οποίων και ο άνθρωπος, καθώς και ορισμένων πουλιών. Τα παράσιτα αυτά, με κυριότερο αντιπρόσωπο το γένος Cimex, είναι γενικά γνωστά με την κοινή ονομασία κοριοί των κρεβατιών. Ο κοινός κοριός των κρεβατιών, του είδους Cimex lectularius, είναι ένα από τα γνωστότερα έντομα της οικογένειας των κιμικιδών.
Ενσωματωμένη εικόνα

5) ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ: 10.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Ο «κώνος ο γεωγράφος», όπως είναι η επίσημη ονομασία του, είναι ένα αρπακτικό θαλάσσιο σαλιγκάρι που έχει προκαλέσει δεκάδες θανάτους κολυμβητών και ψαράδων. Το «όπλο» του είναι ότι απελευθερώνει στο νερό μια μορφή ινσουλίνης που προκαλεί στο θύμα υπογλυκαιμικό σοκ.
ΣÏεÏική εικÏνα

4) ΜΥΓΑ ΤΣΕ ΤΣΕ: 10.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ÎÏοÏέλεÏμα εικÏÎ½Î±Ï Î³Î¹Î± ÎÎ¥ÎΠΤΣΠΤΣÎ

3) ΣΚΥΛΟΙ: 50.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Ενσωματωμένη εικόνα
2) ΦΙΔΙΑ: 50.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Ενσωματωμένη εικόνα

1) ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ: 1.000.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Ενσωματωμένη εικόνα