> Voliotaki: ΣΩΣΤΟΣ! O MΠΕΟΣ "MΠΟΥΚΑΡΕΙ" στην ΠΛΑΖ ΑΛΥΚΩΝ, την ΕΞΩΡΑΙΖΕΙ και την ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ στους ΔΗΜΟΤΕΣ τις ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΣΩΣΤΟΣ! O MΠΕΟΣ "MΠΟΥΚΑΡΕΙ" στην ΠΛΑΖ ΑΛΥΚΩΝ, την ΕΞΩΡΑΙΖΕΙ και την ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ στους ΔΗΜΟΤΕΣ τις ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ

Την άμεση και δραστική παρέμβαση του Δήμου Βόλου, ώστε να αποδοθεί αμέσως στους πολίτες του Βόλου η μέχρι τώρα εγκαταλειμμένη πλαζ Αλυκών, προανήγγειλε ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, που σήμερα το πρωί με συνεργάτες του έκανε αυτοψία στο χώρο.

Ο κ. Μπέος διαβεβαίωσε ότι τα συνεργεία του Δήμου θα εργαστούν νυχθημερόν και ελπίζει ότι το αργότερο  από την άλλη εβδομάδα, ενδεχομένως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, η πλαζ θα δοθεί για χρήση στους πολίτες, ενώ παράλληλα έχει κινηθεί η διαδικασία δικαστικής προσφυγής κατά του εκμισθωτή με αίτημα την αποβολή του για οφειλόμενα μισθία.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Βόλου δήλωσε:
Υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη και πραγματικά είναι απορίας άξιο πώς αυτός ο άνθρωπος ανέλαβε μία τέτοια επιχειρηματική δραστηριότητα χωρίς να το λειτουργεί ή με το να το υπολειτουργεί. 
Η όλη κατάσταση είναι μια αρρωστημένη κατάσταση που είχε επιπτώσεις για κατοίκους της περιοχής και όλον τον Βόλο. Και λυπούμεθα πολύ γιατί ένας άνθρωπος με επιχειρηματικές δραστηριότητες υποτίθεται μίσθωσε αυτόν τον χώρο και στην ουσία τον παράτησε. 
Ως εκ τούτου επειδή προέχει το δημόσιο συμφέρον και οι πολίτες, μπήκαμε μέσα με τις υπηρεσίες και θέλω να πιστεύω ότι από την Παρασκευή και μετά ο κόσμος θα μπορεί να πηγαίνει να κάνει σε έναν καθαρό χώρο το μπάνιο του, θα βάλουμε και ομπρέλες και ότι είναι απαραίτητο ώστε τέτοιες ζεστές ημέρες να μπορεί να βρει στον κεντρικό ιστό της πόλης μια ανάσα δροσιάς.
Η πλαζ, ο Θεός να την κάνει πλαζ, είναι παρατημένη, σε άθλια κατάσταση.  
Αμεσα κινηθήκαμε και τα συνεργεία του Δήμου Βόλου θα κάνουν μεγάλη προσπάθεια ώστε έως την Παρασκευή να δοθεί η πλαζ σε ελεύθερη χρήση.
Είναι απαράδεκτη η εικόνα. Θα δουλέψουμε νυχθημερόν για να αποκαταστήσουμε την πλαζ.
Θα καταγγείλουμε τη σύμβαση, ήδη η νομική υπηρεσία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία. 
Χρειάζονται εβδομάδες ή και μήνες. Αλλά δεν αφήνουμε να χαθεί το καλοκαίρι. Παίρνουμε την πρωτοβουλία, μπαίνουμε μέσα, είναι το γνωστό νομικό πλαίσιο που ακολουθούμε εμείς και λέει «μπουκάρεις». 
Και το κάνουμε προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών.
Υπάρχουν χρέη στα δημοτικά ταμεία από τον ανάδοχο. Είναι μια άλλη διαδικασία αυτή, που θα ακολουθήσει τη νομική οδό. Και δεν έχει καν το δικαίωμα να είναι κλειστή η πλαζ. Και στην σύμβαση αναφέρει ότι πρέπει η πλαζ να είναι ανοιχτή. Το δίκαιο είναι με τον κόσμο και εμείς είμαστε εδώ για τον κόσμο και όχι για τον επιχειρηματία.
Οφείλουμε στην καρδιά της πόλης να προσφέρουμε μια όαση δροσιάς. Θα καθαρίσουμε λοιπόν το χώρο, θα αποκαταστήσουμε τις ντουζιέρες, τα αποδυτήρια και σιγά σιγά θα βάλουμε και ομπρελοκαθίσματα.
Είμαστε δίπλα στον πολίτη και δίνουμε λύσεις.