> Voliotaki: ΑΦΙΕΡΩΣΗ στη ΤΣΙΟΥΑΟΥΑ σκυλίτσα Misha και στους ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ της!

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΑΦΙΕΡΩΣΗ στη ΤΣΙΟΥΑΟΥΑ σκυλίτσα Misha και στους ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ της!

AΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Όλες οι γειτονιές της πόλης μας έχουν γίνει εκτροφεία σκύλων που διαμένουν στις αυλές, στα μπαλκόνια, στις πυλωτές των σπιτιών χωρίς ΠΟΤΕ να έχουν κοινωνικοποιηθεί ή εκπαιδευτεί στο πότε να γαβγίζουν και πότε όχι από τους κατόχους τους...


Ως θόρυβος ορίζεται κάθε ηχητικό ερέθισμα που εκλαμβάνεται ως ενόχληση απ τον ανθρώπινο δέκτη.
Ηχορύπανση ,λέει ο WHO το 1999, είναι ο υπερβολικός και ενοχλητικός περιβαλλοντικός θόρυβος που προκαλείται απο τον άνθρωπο ,από τα μέσα μεταφοράς, βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις ,εγκαταστάσεις αναψυχής και διασκέδασης αλλά και από τη ΓΕΤΟΝΙΑ και τα ΖΩΑ!!!!

Το γάβγισμα είναι η μοναδική ανεξέλεγκτη και απρόβλεπτη πηγή θορύβου που συναντάται παντού στις πόλεις και τις επαρχίες μέχρι και τη πιο απόμερη γωνία .

Εκπέμπονται συχνότητες άκρως ενοχλητικές αλλά και επικίνδυνες γιατί είναι διαπεραστικές ακόμα και με κλειστά παράθυρα .

Ενα και μόνο γάβγισμα αρκεί για να προκληθεί ανεπιθύμητη αφύπνιση ,να αποσπαστεί η προσοχή.
Τα προβλήματα που προκαλεί είναι μεταξύ άλλων υπέρταση,ταχυκαρδία,πονοκέφαλοι διαταράξεις ύπνου,άγχος,υπερένταση,στρες,σωματική κόπωση,διαταραχές στο ψυχισμό του ανθρώπου ακόμα και κατάθλιψη.

Δυστυχώς όμως ζούμε σε μια κοινωνία της αγένειας ,με θλίβει η ανθρώπινη αναισθησία και η έλλειψη σεβασμού προς τον διπλανό μας.

Προκλητική ,απαράδεκτη και αντικοινωνική η συμπεριφορά όλων αυτών που είναι γείτονες όλων μας,που θέλουν να λέγονται φιλόζωοι και μιλούν μονο για τα δικαιώματά τους ή μάλλον για τα δικαιώματα των σκυλιών τους και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τον διπλανό τους.
Βέβαια ο νόμος έχει φροντίσει γι αυτό αλλά ποιος νοιάζεται ;

Στην Αστυνομική διάταξη 3 του 1996 ,στο άρθρο 2 ,στις γενικές απαγορεύσεις, δηλαδή απαγορεύσεις που ισχύουν όλο το 24ωρο,διαβάζουμε πως οι κάτοχοι ζώων ή πτηνών υποχρεούνται όπως λαμβάνουν κάθε πρόσφορο μέτρο ώστε αυτά να μην διαταράσσουν με οποιονδήποτε τρόπο την ησυχία των περιοίκων .

Φιλόζωος δεν ειναι αυτός ,αγαπητοί μου γείτονες Γ....η και Ξ...α που παίρνει τη «Misha» αγκαλιά οταν οδηγεί ούτε αυτός που της επιτρέπει να κόβει βόλτες ΠΑΝΩ στο τραπέζι του και να τρώει απ το πιάτο του...

Σκυλιά που δεν είχαν την ευκαιρία μιας καλής κοινωνικοποίησης γαβγίζουν πολύ έντονα και χωρίς ιδιαίτερο λόγο!

Μήπως η σκυλίτσα σας,που πρόσφατα απέκτησε και αδελφάκι το οποίο δυστυχώς τη μιμείται κατά γράμμα ,ζει σ ένα περιβάλλον χωρίς ερεθίσματα και δεν έχει ευκαιρία να εκτονωθεί και να ασκηθεί σωματικά και πνευματικά;;;

Μήπως είναι γάβγισμα βαρεμάρας ,πλήξης και μονοτονίας;
Μήπως της λείπει η άσκηση ,τα παιχνίδια,οι βόλτες;
Μήπως μένει πολλές ώρες μόνη της;
Αλλαγή με εκπαίδευση είναι εφικτή σε όλους τους τύπους γαβγίσματος!
Απλά χρειάζεται υπομονή και ΧΡΟΝΟ να αφιερώσει κανείς .....
Προϋποθέσεις που δεν διαθέτετε, δυστυχώς!
Παραμείνετε λοιπόν «φιλόζωοι» αλλά γίνετε και λίγο «φιλάνθρωποι»!
Συμμορφωθείτε με τις αστυνομικές διατάξεις για μια καλή γειτονιά!

Ι.W.