> Voliotaki: ΚΙ Ο ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ στο ΛΑΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ...

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΚΙ Ο ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ στο ΛΑΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ...

...στη σορό του Παύλου Γιαννακόπουλου...
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




Από τους πρώτους έκανε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς την εμφάνισή του στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Παύλου Γιαννακόπουλου, του ανθρώπου που ταύτισε το όνομά του με τη «χρυσή» εποχή του Παναθηναϊκού.

IMG_0073

Ο Σέρβος προπονητής βρίσκεται στην Αθήνα από χθες το βράδυ, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία και να τιμήσει τον άνθρωπο, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει «πατέρα» του.

IMG_0090

Ο Ομπράντοβιτς συνεργάστηκε με τον Γιαννακόπουλο για 13 σεζόν και έχτισαν μαζί την πράσινη αυτοκρατορία των πέντε ευρωπαϊκών τίτλων. 

Θα αποτίσει σήμερα φόρο τιμής στον εκλιπόντα και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Τουρκία, καθώς η νυν ομάδα του, η Φενέρ, δίνει τον 5ο τελικό για το τουρκικό πρωτάθλημα.

«Ενημερώθηκα από τους φίλους μου στην Ελλάδα και από τότε δεν έχω κοιμηθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ομπράντοβιτς για την είδηση του θανάτου του Γιαννακόπουλου. 

«Δεκατρία χρόνια πέρασα μαζί του, ήταν σαν πατέρας μου, τον σεβόμουν πάρα πολύ. Ήταν από τους ανθρώπους που δεν θα ξεχαστούν ποτέ για αυτά που έκανε στο ελληνικό μπάσκετ. Δεν μπορώ να βρω τις λέξεις για να μιλήσω γι αυτόν. 

IMG_0098

Αυτός, μαζί με τους αδελφούς του, Κώστα και Θανάση, έκαναν τον Παναθηναϊκό έναν μεγάλο σύλλογο. 

Δεν έχω αρκετά λόγια για να τον ευχαριστήσω για τα πράγματα που έκανε για μένα και όλους τους ανθρώπους στον Παναθηναϊκό. 

Ένας σπουδαίος άνθρωπος, τον οποίο όλοι θα θυμούνται για πολλά χρόνια. 

Ο κόσμος γενικώς τον ξέρει ως πρόεδρο του Παναθηναϊκού, αλλά είχα την ευκαιρία να έχω προσωπική συζήτηση μαζί του και έμαθα πολλά από αυτόν. 

Έτσι, θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στον Παναθηναϊκό και την οικογένειά του, επειδή ξέρω πόσο τον αγαπούσαν».

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 89 ετών, θα ψαλεί το μεσημέρι από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών ενώ η σορός του εκτίθετo για λαϊκό προσκύνημα έως τις 13:30. 

Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο.