> Voliotaki: ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ αυξήσεις ΦΩΤΙΑ ΕΩΣ και 150% στα ΔΙΟΔΙΑ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ αυξήσεις ΦΩΤΙΑ ΕΩΣ και 150% στα ΔΙΟΔΙΑ


Αυξήσεις φωτιά έως και 150% στα ΙΧ που θα χρησιμοποιούν από τις αρχές του 2019, την Εγνατία Οδό φέρνει η τροποποίηση της τιμολογιακής πολιτικής για τον αυτοκινητόδρομο ενόψει του διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου σε ιδιώτες με σύμβαση παραχώρησης που διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ. 
Παράλληλα καταργείται από 1 Ιανουαρίου του 2019 κάθε απαλλαγή διοδίων που εφαρμόζεται σήμερα πλην της κατηγορίας των ανέργων, οι οποίοι θα πρέπει να επιδεικνύουν

στους σταθμούς διοδίων της κάρτα ανεργίας τους.
Με βάση την κοινή υπουργική απόφαση αναπροσαρμόζεται ο τρόπος υπολογισμού της χρέωσης από 0,03 ευρώ σε 0,05 ευρώ ανά χιλιόμετρο για τα ΙΧ, ο οποίος θα επιβάλλεται για όλο το μήκος χρέωσης κάθε σταθμού διοδίων, όπως αυτός καθορίζεται με βάση την απόφαση. 
Για παράδειγμα στον σταθμό των Μαλγάρων, λίγο πριν την Θεσσαλονίκη που είναι ένα από τους πιο εμπορικούς σταθμούς, η ζώνη χρέωσης αφορά 59,7 χιλιόμετρα, με το ύψος του κομίστρου να εκτινάσσεται από το 1,20 ευρώ σε 2,98 ευρώ σημειώνοντας αύξηση 150%! Aντίθετα στην Θεσσαλονίκη που αποτελεί ένα σταθμό που δεν έχει ανοίξει ακόμη, η χρέωση θα είναι 0,69 ευρώ.
Παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία 43 συνολικά πλευρικών διοδίων κατά μήκος του οδικού έργου και των κάθετων αξόνων.