Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ: ΔΕΥΑΜΒ PLAN B: ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ σε καθεστώς ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ και θα ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ σε ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ του ΔΗΜΟΥ. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σε ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

Η καταπολέμηση της αρπακτικής διάθεσης της ΕΡΓΗΛ, που αν αφεθεί ανεξέλεγκτη και χωρίς αντίσταση θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη Δημόσια Υγεία και το δημόσιο συμφέρον, είναι άμεση προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή και τη ΔΕΥΑΜΒ, τους σχεδιασμούς των οποίων παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος.

Οι βασικοί άξονες που θα κινηθεί η Δημοτική Αρχή είναι:

Θα συνεχίσει το δικαστικό αγώνα για να ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί, που έχει ήδη κατασχέσει η ΕΡΓΗΛ, διεκδικώντας ποσά για έργο που δεν έχει εκτελέσει, ώστε να καταστεί εφικτή η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και η εκτέλεση των έργων

Σε αντίθετη περίπτωση η ΔΕΥΑΜΒ θα περάσει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης με τη μετατροπή της σε Διεύθυνση του Δήμου και με τους εργαζόμενούς της να εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα ικανοποιηθούν και οι παράλογες και παράτυπες διεκδικήσεις της ΕΡΓΗΛ.

Πάντως όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος αυτό είναι το plan B και θα ισχύσει μόνο σε περίπτωση αποτυχίας των ένδικων μέσων

Ο κ. Μπέος ήσκησε δριμεία κριτική και σε δικαστικούς λειτουργούς τονίζοντας ότι έλαβαν αποφάσεις χωρίς να κρίνουν την ουσία των πραγμάτων και το υψηλό κοινωνικό διακύβευμα και χαρακτηριστικά παρέθεσε το παράδειγμα των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ που με δικαστική απόφαση υπέρ τους προσπάθησαν να ακολουθήσουν την ίδια ακριβώς διαδικασία με αυτή της ΕΡΓΗΛ, όμως το Δικαστήριο τους αρνήθηκε την κατάσχεση των λογαριασμών.

Δεν έπραξε, όμως, το ίδιο με την ΕΡΓΗΛ, αλλά ακριβώς το αντίθετο τόνισε ο κ. Μπέος. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του για τους λόγους που οδήγησαν σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες αποφάσεις για το ίδιο αντικείμενο.

Διερωτήθηκε, επίσης, «αν υπάρχουν βουλευτές σε αυτήν την πόλη και αν τους ενδιαφέρει που κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό και αποχέτευση».

Την Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι εξάλλου ο Δήμαρχος Βόλου θα έχει συνάντηση με τους εργαζομένους της ΔΕΥΑΜΒ για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Παρακολουθείστε σε βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη: