> Voliotaki: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: "Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ απαιτεί ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ"...

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: "Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ απαιτεί ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ"...

Αποτελεί ζητούμενο ακόμα για την Σκιάθο η προσέλκυση τουριστών υψηλών εισοδηματικών τάξεων, καθόσον κατακλύζεται κυρίως από νεαρές ηλικίες Ελλήνων ή ξένων τουριστών, που ελάχιστα καταναλώνουν και αφήνουν στην τοπική αγορά.

Ιδίως μετά την παγίωση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα αλλά και στις νότιες χώρες της Ευρώπης έχει παρατηρηθεί δραματική μείωση της κατανάλωσης και του τζίρου τόσο των ξενοδοχείων όσο και των συναφών επαγγελματικών ομάδων με το μέλλον να διαγράφεται δυσοίωνο.


Ταυτοχρονα η υπερφορολογηση των επαγγελματιων του τουρισμου κανει ακομα πιο δυσκολο τον αγωνα της επιβιωσης τους.

Επισης η τουριστικη περιοδος ολοενα και συρρικνωνεται λογω της οικονομικης αδυναμιας των Ελληνων να παραθεριζουν πλεον και ετσι η καλοκαιρινη τουριστικη σεζον για τους Ελληνες διαρκει το πολυ 1,5 μηνα συνολικα, κυριως τον Αυγουστο.

Η πλειοψηφια δε των ξενων τουριστων που επιλεγουν το νησι το καλοκαιρι, προτιμουν τα πακετα διακοπων που ειναι προπληρωμενα σε πολυ χαμηλες τιμες προσφεροντας τα παντα εντος των μεγαλων συνηθως ξενοδοχειων, που ανηκουν σε ανωνυμες εταιριες (all inclusive) και ετσι δεν ενισχυουν καθολου την τοπικη οικονομια.

Ευτυχως μεσα σ΄αυτο το δυσοιωνο οικονομικο κλιμα καποιοι ιδιοκτητες ακινητων στεκονται αρωγοι στον αγωνα των επαγγελματιων μειωνοντας αναλογικα τα ενοικια τους , που ηταν ομολογουμενως δυσαναλογα με την εποχη.

Οσοι δε εξ΄αυτων επιμενουν να ζητουν δυσθεωρητα ενοικια , προσκολλημενοι στο παρελθον , βλεπουν τα ακινητά τους να ερημωνουν και να παραμενουν ανοικιαστα .

Ο Προεδρος Εστιασης Ν.Μαγνησιας Γιαννης Δ.Γρηγοριου.