> Voliotaki: ΚAΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ: «ΑΝ η Τουρκία του ΕΡΝΤΟΓΑΝ χτυπήσει την ΕΛΛΑΔΑ θα ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΚAΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ: «ΑΝ η Τουρκία του ΕΡΝΤΟΓΑΝ χτυπήσει την ΕΛΛΑΔΑ θα ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Την εκτίμηση ότι η Τουρκία θα διαπράξει ολέθριο σφάλμα, εάν αποφασίσει να ξεκινήσει μια σύρραξη σε βάρος της Ελλάδας, εξέφρασε ο ειδικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην καταγωγή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που φρόντισε το Σάββατο (28/04/2018) να προκαλέσει αναταραχή με τις απαράδεκτες δηλώσεις του για την καταστροφή της Σμύρνης το 1922, κατηγορώντας ευθέως την Ελλάδα.
«Η Ελλάδα παρόλα τα προβλήματά της, είναι Κράτος και αν ο Ερντογάν αποτολμήσει μια επιχείρηση σε βάρος μας χωρίς την υποστήριξη μιας μεγάλης χώρας, η Τουρκία θα υποστεί μια τεράστια καταστροφή που τα σύνορά της

δεν θα είναι αυτά που ξέρουμε στο χάρτη», τόνισε ο Σάββας Καλεντερίδη, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι sbc.
Μιλώντας για την καταγωγή του Τούρκου προέδρου, ο Σάββας Καλεντερίδης σημείωσε:
«Η καταγωγή του είναι από ένα ελληνικό χωριό και αυτό δεν είναι μύθος. Είναι από την Ποταμιά του νομού Ροζέου, βόρεια της Τραπεζούντας.
»Η περιοχή έχει 17 οικισμούς, και όλοι έχουν ελληνικά ονόματα. Όταν εξισλαμίστηκε η περιοχή τον 17ο – 18ο αιώνα ποτέ δεν εγκαταστάθηκε μια οικογένεια ξένη, είναι όλοι Έλληνες.
»Και ο Ερντογάν το έχει ομολογήσει. Είπε ρώτησα τον πατέρα μου και μου είπε είμαστε μουσουλμάνοι αυτό έχει σημασία.
»Άρα ο Ερντογάν είναι ελληνικής καταγωγής τουλάχιστον από την πλευρά του πατέρα του, το γνωρίζει αλλά δεν έχει καμία σημασία γι’ αυτόν».
Δείτε το βίντεο: