> Voliotaki: EΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ πρός ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥΤΙΝ

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

EΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ πρός ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥΤΙΝ

Αξιότιμο Κύριο
Vladimir Putin
Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Καταρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ θερμά για την επανεκλογή σας, ένα γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα όλους τους Έλληνες Ορθοδόξους Χριστιανούς.

Διατηρώ εξαιρετικές αναμνήσεις από την περιποίηση και την θερμή φιλοξενία της οποίας είχα τύχει στο Κρεμλίνο, κατά τις επισκέψεις μου εκεί.

Είστε ο επικεφαλής του πολυπληθέστερου Ορθοδόξου έθνους στον κόσμο και με αυτή την ιδιότητά σας, σας κάνω έκκληση να παρέμβετε στο τουρκικό καθεστώς για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων Χριστιανών Ορθόδοξων στρατιωτικών, που κρατούνται επί εβδομάδες (και χωρίς κατηγορία) ως ΟΜΗΡΟΙ της Τουρκίας.

Κανένας άλλος διεθνής οργανισμός στον οποίο μετέχει η Ελλάδα, δεν έχει δείξει ως τώρα, την παραμικρή διάθεση κινητοποίησης και απέτυχε να παρέμβει αποτελεσματικά για την απελευθέρωση από την Τουρκία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ασφαλώς η παρέμβασή σας, θα ήταν καταλυτική και θα έδινε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλον τον κόσμο, ότι ενώ κάποιοι αρκούνται απλώς σε ευχολόγια και πομφόλυγες, εσείς παρεμβαίνετε με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό.

Με εκτίμηση

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Πρόεδρος ΛΑΟΣ
Τ. Βουλευτής - Ευρωβουλευτής