> Voliotaki: ΧΙΟΝΙΑΣ ΣΑΡΩΝΕΙ τη ΧΩΡΑ! ΠΟΙΕΣ περιοχές ΝΤΥΘΗΚΑΝ στα ΛΕΥΚΑ – Πού υπάρχουν ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ [pics, vid]

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

ΧΙΟΝΙΑΣ ΣΑΡΩΝΕΙ τη ΧΩΡΑ! ΠΟΙΕΣ περιοχές ΝΤΥΘΗΚΑΝ στα ΛΕΥΚΑ – Πού υπάρχουν ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ [pics, vid]

- Ο "Θησέας" είναι εδώ και ήδη άρχισαν τα πρώτα προβλήματα
- Στα ορεινά των Τρικάλων το χιόνι έφτασε τα 80 εκατοστά
- Στην Καρδίτσα εκκενώνεται οικισμός γιατί "φούσκωσε" το ποτάμι
- Στην Ηλεία βράχοι καταπλάκωσαν ολόκληρο σπίτι
- Πού διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω του χιονιά

Χειμώνιασε και… χειμώνιασε για τα καλά! Ο «Θησέας» είναι εδώ και μαζί του έφερε και τα πρώτα προβλήματα με χιόνια, βροχές και πλημμύρες…

Εκκενώθηκε οικισμός στην Καρδίτσα

Πρόκειται για τον οικισμό τσιγγάνων της Μαύρικας του Δήμου Καρδίτσας. Ξεχειλισε ο ποταμός Καράμπαλης και για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε να εκκενωθεί ο οικισμός. Οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί στο γυμναστήριο του 4ου Λυκείου Καρδίτσας.

80 εκατοστά χιόνι στα ορεινά των Τρικάλων

Μέχρι 80 εκατοστά έφτασε το χιόνι στα ορεινά των Τρικάλων, όπου χιονίζει από χθες το βράδυ ασταμάτητα. Σύμφωνα με το trikalaola χίονισε αρκετά σε περιοχές όπως: Ελάτη, Περτούλι, χιονοδρομικό κέντρο, Νεραϊδοχώρι μέχρι γέφυρα Αλεξίου, Χρυσομηλιά, Στουρναρέικα μέχρι Μεσοχώρα, Τρία Ποτάμια, Καστανιά, Παναγία, Μαλακάσι, Μαυρέλι κ.α. πολλές ορεινές περιοχές.
Συνολικά 25 εκχιονιστικά μηχανήματα δουλεύουν συνεχώς να κρατήσουν το ορεινό οδικό δίκτυο ανοιχτό και συγχρόνως ρίχνουν αλάτι. Σημειωτέο πως χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες παντού σχεδόν στις περιοχές που χιονίζει. Το έργο του αποχιονισμού συντονίζει από κοντά ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Όλα άσπρα στα ορεινά της Ηπείρου

Χιονοπτώσεις εκδηλώνονται απο τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου, σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής σοβαρά προβλήματα.
Μέτσοβο, Μηλιά, Συρράκο, Καλαρρύτες, χωριά της Κόνιτσας, των Τζουμέρκων και του Ζαγορίου έχουν «ντυθεί» στα λευκά, με το χιόνι να φτάνει τα 20 εκατοστά.
18 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται για αποχιονισμό και ρίψεις ποσοτήτων αλατιού κατά μήκος του ορεινού οδικού δικτύου, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται χωρίς προβλήματα, οι οδηγοί ωστόσο που σκοπεύουν να κινηθούν προς ορεινούς προορισμούς, οφείλουν να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Βράχοι πλάκωσαν σπίτι στη Ζαχάρω

Τρομακτικές εικόνες αντίκρισαν το πρωί οι κάτοικοι στο Λέπρεο του δήμου Ζαχάρως, όπου λόγω της κακοκαιρίας, βράχοι απο την πλαγιά πάνω από το χωριό, κατρακύλησαν και έπεσαν πάνω σε σπίτι! Η μεγάλη κατολίσθηση συνέβη περίπου στις δέκα το πρωί. 
Οι βράχοι διέλυσαν τη στέγη και κατέληξαν μέσα στα δωμάτια. Ήταν ευτύχημα πως οι ιδιοκτήτες του σπιτιού λίγες ημέρες πριν είχαν αναχωρήσει για την Αθήνα και δεν βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Ευτύχημα ήταν και το ότι εκείνη την ώρα δεν περνούσε κάποιος από τον κεντρικό δρόμο, που οδηγεί προς τη Ν. Φιγαλεία και την Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας.

Πού διακόπηκε η κυκλοφορία

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία, διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεων, παγετού και βροχόπτωσης, είχαμε:
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ
-Επ. Ο. Παρανεστίου – Πρασινάδας, από 16,5ο έως 16,6ο χλμ., λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, από κατολισθήσεις (επ’ αόριστον).
-Πλατεία Οικισμού Ι.Μ. Μεταμόρφωσης, από 15,5ο έως 15,6ο χλμ., λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, από κατολισθήσεις (επ’ αόριστον).
Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ
– Ισόπεδες διαβάσεις ποταμών Αγ. Μαρίνας Ιμέρου και Βιολογικό Μεσοχωρίου.
– Επ. Ο. Ξυλαγανής – Ίμερου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ
– Επ. Ο. Άρνισσας – Χ.Κ , από 7ο χλμ οδικού δικτύου Τ.Κ Κερασιάς έως το Χ.Κ Βόρρας.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
– Επ. Ο. Μαγούλας Καρδίτσας-Μεγάλων Καλυβίων, από 2,4ο χλμ. (λόγω υπερχείλισης υδάτων ποταμού Πάμισος)
– Από 09:15 ώρα της 13-01-2018, πλημμύρισε αγροτική έκταση (2.000) περίπου
στρεμμάτων στη θέση < Αυλάκι>, λόγω υπερχείλισης παραπόταμου Πάμισου.
Πηγή: ΕΛ.ΑΣ., karditsaliveTrikalaOlaepirus-tv-newsilialive,