> Voliotaki: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ενημέρωσε τον ΙΕΡΩΝΥΜΟ...

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ενημέρωσε τον ΙΕΡΩΝΥΜΟ...

Ο Τσίπρας ενημέρωσε πρώτα τον Ιερώνυμο για το Σκοπιανό
... για το Σκοπιανό...



Καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει, μέχρι στιγμής, από την ελληνική κυβέρνηση, αναφορικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, έπειτα και από τη χθεσινή συνάντηση, στη Νέα Υόρκη, ανάμεσα στον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, και τους πρέσβεις των δύο χωρών, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκε νωρίτερα (στις 17:00) με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, και τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο «φλέγον» ζήτημα της ονομασίας. 

Εξερχόμενος του Μαξίμου, ωστόσο, ο κ. Κοτζιάς δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις για το περιεχόμενο των όσων ειπώθηκαν με τον κ. Τσίπρα, αλλά και να σχολιάσει τις πληροφορίες των σκοπιανών ΜΜΕ, που έκαναν λόγο για πέντε ονόματα που έφερε στο τραπέζι ο Μάθιου Νίμιτς.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Κοτζιά, ο πρωθυπουργός μετέβη από το Μέγαρο Μαξίμου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί, προ ολίγων ημερών, η ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα στον κ. Ιερώνυμο και τον πρωθυπουργό, με τον πρώτο να υπογραμμίζει ότι η Εκκλησία δεν δέχεται λύση που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», και τον δεύτερο να απαντά ότι η κυβέρνηση ακούει όλες τις απόψεις, αλλά είναι αυτή που τελικά θα αποφασίσει.

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, ανέφεραν ότι, σε περίπτωση που σημειωθεί σαφής πρόοδος στις διαβουλεύσεις Αθήνας και Σκοπίων, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, στις 24 Ιανουαρίου, στο Νταβός.