> Voliotaki: Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ που ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ τα Σκόπια ως «ΜAKEΔΟΝΙΑ» ήταν η ΕΛΛΑΔΑ επί ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ που ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ τα Σκόπια ως «ΜAKEΔΟΝΙΑ» ήταν η ΕΛΛΑΔΑ επί ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Διονύσης Σταμάτης
Ότι και να λένε και όσο και να χτυπιούνται φασίστες και δεξιοί για το όνομα των Σκοπίων, αυτοί ήταν που αναγνώρισαν τα Σκόπια ως «Μακεδονία»! 
Τα Σκόπια τα αναγνώρισαν de facto ως Μακεδονία οι μετεμφυλιακές κυβερνήσεις οι οποίες την ίδια στιγμή βασάνιζαν και εκτελούσαν τους κομμουνιστές στις φυλακές και στις εξορίες! 
Τα Σκόπια αναγνωρίστηκαν ως «Μακεδονία» από τους φασίστες που κυβέρνησαν την Ελλάδα μετά την Αγγλοαμερικανική ιμπεριαλιστική επέμβαση δια χειρός του Κωνσταντίνου Καραμανλή!
«Νομοθετικό Διάταγμα υπ’ αριθ. 4009

Περί κυρώσεως της μεταξύ των κυβερνήσεων του Βασιλείου της Ελλάδος και της Λαϊκής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας υπογραφείσης την 18ην Ιουνίου 1959 Συμφωνίας περί αμοιβαίων δικαστικών σχέσεων.
Άρθρον 7
Αι αιτήσεις δικαστικής αρωγής υποβάλλονται δια των αντιστοίχων Υπουργείων Δικαιοσύνης, άτινα αλληλογραφούσι προς τούτο απευθείας μεταξύν των (όσον αφορά την Γιουγκοσλαυΐαν τα υπουργεία δικαιοσύνης των Λαϊκών Δημοκρατιών της Σερβίας, Κροατίας, Σλοβενίας, Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Μακεδονίας και Μαυροβουνίου.»
Η παραπάνω de facto αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» φέρει τις υπογραφές του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή και των υπουργών του! Μεταξύ των υπογραφών των υπουργών του δεσπόζουν αυτές των πατριωταράδων Π. Καννελόπουλου, Κ. Αβέρωφ – Τοσίτσα, Κ. Παπακωνσταντίνου, Α. Στράτου, Κ. Τσάτσου, Κ. Κεφαλογιάννη!
Οι τύποι λοιπόν που αναγνώρισαν de facto τα Σκόπια ως Μακεδονία σε αντάλλαγμα της προδοσίας του Τίτο σε βάρος των Ελλήνων κομμουνιστών, αυτοί οι τύποι ακόμα και σήμερα τολμούν είτε ως δεξιοί, είτε ως φασίστες να μιλούν για προδοσίες των κομμουνιστών και άλλες τέτοιες αηδίες!
Ολοκληρώνοντας αυτήν την γραφή και επειδή κάποιοι προσπαθούν να ισοπεδώσουν την ιστορική μνήμη παρουσιάζοντας την de facto αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» μόνο σαν έργο της δεξιάς, θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πριν την επταετή δικτατορία ήταν ένας στυγνός ακροδεξιός που συνένωνε δεξιά και φασίστες! 
Την de facto αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» την έκαναν μαζί φασίστες και δεξιοί και την αποδέχτηκαν οι κεντρώοι! Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά την επταετή χούντα επέστρεψε ντυμένος τη στολή του δημοκράτη δεξιού για να παραστήσει τον εθνάρχη!
Όλβιος της Ιστορίας έσχε μάθησιν
Ένας φίλος από τα παλιά
 Ενσωματωμένη εικόνα 1