> Voliotaki: ΚΑΡΦΟΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΡΦΟΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

Του Γιώργου Μουλά
Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου

«Υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ τού οφθαλμού σού, και τότε διαβλέψεις» (Ματθ. 7, 1-5). 
Σε μετάφραση: Υποκριτή βγάλε πρώτα το δοκάρι από το μάτι σου και τότε θα δεις καθαρά.


Μάλλον με τα λόγια αυτά του Ευαγγελίου πρέπει να απαντήσει κανείς στο μένος και την χολή που στάζουν οι ενέργειες αλλά και οι κριτικές των ολίγων και γνωστών πλέον, μεμψίμοιρων, στο ευρύ βολιώτικο κοινό, όσον αφορά τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου.

Οφείλω να θυμίσω στους αναγνώστες, ότι παρελθούσες Δημοτικές Αρχές έκαναν ανάλογες εκδηλώσεις και με κάποιους υποτυπώδεις στολισμούς προσπαθούσαν κάτι να προσφέρουν στους πολίτες αυτής της πόλης.

Αναγκαστικά επομένως, οι βολιώτες κάνουν τις συγκρίσεις τους και βγάζουν τα συμπεράσματα τους.

 Όσο και να εθελοτυφλεί κανείς, δεν είναι δυνατόν να μην βλέπει τις μεγάλες μεταβολές στην εικόνα της πόλης.

Τις σκοτεινές εικόνες, όλοι τις έχομε νωπές στην μνήμη μας, κυρίως τις εορταστικές ημέρες, που σου καταπλάκωναν την ψυχή.

Ένας Βόλος σκοτεινός και μίζερος, όπου τίποτε δεν σου θύμιζε κάτι σχετικό από τις ημέρες χαράς και ξεγνοιασιάς των εορτών.

Στις εκδηλώσεις τότε, στις οποίες έσπευδε ο κόσμος, μετάνιωνε που πήγαινε, επειδή στο τέλος έφευγε απογοητευμένος.

Φίλος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις του δημάρχου Κουντούρη.

Θα του θυμίσω την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου ανάμεσα από το Δημαρχείο και το Δημοτικό Θέατρο, τότε που ο εναερίτης Άγιος Βασίλης, κρεμασμένος σε συρματόσχοινα, έριχνε αρεμούλα σοκολατάκια στο πλήθος.

Τελικά σκάλωσε κρεμασμένος και τρομάξανε να τον κατεβάσουν. Αυτή η ατραξιόν, πως θα μπορούσε άραγε να αξιολογηθεί;

Οι συναυλίες στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου εξακολουθούν να γίνονται και σήμερα αλλά έχουν εμπλουτισθεί κατά πολύ.

Έχουν προστεθεί η εκδήλωση έναρξης των εκδηλώσεων, το χωριό του Αη Βασίλη, ο διάκοσμος της πόλης και άλλα.

Το ότι δέχονται σκληρή κριτική οφείλεται σε ένα και μόνο λόγο. Στο ότι σήμερα δήμαρχος είναι ο Αχιλλέας Μπέος. Τους διαφεύγει όμως ένα βασικό στοιχείο.

Ο Αχιλλέας Μπέος είναι γνώστης του αντικειμένου, δηλαδή των εκδηλώσεων και του θεάματος. Ξέρει τι είναι απαραίτητο και τι αρμόζει στη κάθε χρονική στιγμή. Με δυο λόγια είναι ο άνθρωπος της δουλειάς.

Ο Αχιλλέας Μπέος και η Δημοτική Αρχή έβαλαν ένα στοίχημα. Να καταστήσουν τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή τόπο προορισμού για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο. Μέχρι στιγμής τα κατάφεραν πολύ καλά.

Ο Βόλος άλλαξε. Έγινε τουριστικός προορισμός. Το λένε όλοι οι επισκέπτες, το ομολογούν ακόμη και οι αντικειμενικοί αντίπαλοι.

Υπάρχει μία ομάδα πολιτικοδημοσιογραφικού κατεστημένου, που είχαν τα προνόμια επί δεκαετίες σε αυτή την πόλη, οι οποίοι, κακά τα ψέματα, φέρουν βαρέως την αλλαγή σκυτάλης στον Δήμο.

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μηδενίσουν και να σαμποτάρουν το έργο της Δημοτικής Αρχής σε κάθε επίπεδο.

Δεν ορρωδούν προ ουδενός. Δεν τους ενδιαφέρει το καλό της πόλης. Οτιδήποτε θετικό πάει να γίνει στην πόλη αυτή θα συναντήσει λυσσαλέες αντιδράσεις.

Προσφυγές, ενστάσεις, μηνύσεις, μαύρη προπαγάνδα και υστερικόμορφες αντιδράσεις τόσο εντός, όσο και εκτός δημοτικού συμβουλίου.

Συμμετέχω σαν αντιπρόεδρος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας.

Σε προσωπικές συζητήσεις με δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους από όλη την Θεσσαλία εισπράττω την συμπάθεια τους για τα χάλια όλων αυτών, που πολεμάνε με τέτοιους ανήθικους τρόπους τον Δήμο Βόλου.

Λέγω τον Δήμο Βόλου διότι ο βρώμικος πόλεμος που δέχεται ο Δήμος Βόλου δεν αφορά μόνο την Δημοτική Αρχή. Αφορά όλους μας.

Αποφάσεις για έργα και άλλες ενέργειες που αφορούν την πόλη δεν είναι θεμιτό να σαμποτάρονται.

Οι συνάδελφοι μου στην ΠΕΔ λένε ότι όλοι αυτοί, αν ήταν στα μέρη τους, θα τους μαζεύαν με τα παλούκια.

 Για παράδειγμα στην γειτονική Λάρισα τα κονδύλια για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις είναι κατά πολύ περισσότερα του Βόλου.

Η αντιπολίτευση στη Λάρισα τα ψήφισε ενώ εδώ μεμψιμοιρούν, μιλάνε για σπατάλες, γλομπάκια, γίνονται καταγγελίες από γνωστούς αγνώστους και επιθυμούν να διαμορφώσουν κλίμα σκανδάλων και ενοχής.

Δεν άρεσε σε αυτή την ανώτερη, κατά την άποψη τους, πολιτιστικά κάστα η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με την Παπαρίζου, τον Σταν, το εργοστάσιο σοκολάτας κτλ.

Άρεσε όμως σε 30.000 συμπολίτες, που ήλθανε και την κατευχαριστηθήκανε. Τα εύσημα εισπράττονται από όλους. Μεγάλη η πίκρα τους αλλά τι να κάνομε;

Τι απομένει να γίνει: Ο δήμαρχος κ. Αχιλλέας Μπέος μαζί με τους συνεργάτες του οφείλει να συνεχίσει ακάθεκτος το δημιουργικό του έργο.

Του χρόνου μαζί με τα εορταστικά λαμπάκια πρέπει να παραγγείλει και κάτι επιπλέον ώστε να τους «αλλάξει τα φώτα» στις εκλογές του 2019.

Προς το παρόν όμως, σαν καλός και μεγαλόψυχος δήμαρχος, ας τους παραγγείλει μια ζεστή σοκολάτα σκέτη από το εργοστάσιο της πλατείας Πανεπιστημίου για να πάνε τα φαρμάκια κάτω.