> Voliotaki: ΚAIΡΟΣ: Το πιο ΔΡΙΜΥ ΨΥΧΟΣ είναι εδώ! Οι 8 ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ είχαν δίκιο!

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΚAIΡΟΣ: Το πιο ΔΡΙΜΥ ΨΥΧΟΣ είναι εδώ! Οι 8 ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ είχαν δίκιο!

Ο χειμώνας δείχνει ήδη τα δόντια του σχεδόν σε όλη την Ευρώπη με τον καιρό να έχει αγριέψει για τα καλά και το κύμα δριμύτατου ψύχους και χιονιά να σαρώνει τα πάντα.

Εκατοντάδες σχολεία παρέμειναν κλειστά χθες το πρωί στη Βρετανία λόγω του χιονιού και του παγετού. Η μετεωρολογική υπηρεσία ανέβασε στο κίτρινο το επίπεδο του συναγερμού για την Ουαλία και την κεντρική Αγγλία.
Το Μπέρμιγχαμ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ανακοίνωσε ότι όλα τα δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δεκάδες σχολεία παρέμειναν επίσης κλειστά σε άλλες κομητείες της κεντρικής Αγγλίας και της Ουαλίας.
«Λόγω του κρύου και του χιονιού σε ορισμένα μέρη της Αγγλίας, όπως και της βροχής από τα νοτιοανατολικά στη διάρκεια της νύχτας, εκτεταμμένοι παγετοί έχουν σχηματιστεί στην επιφάνεια του εδάφους, οι οποίοι δεν έχουν αντιμετωπιστεί. Ταυτοχρόνως, χιονόπτωση προβλέπεται να υπάρξει και σε ορισμένα τμήματα της ανατολικής Αγγλίας το απόγευμα», διευκρινίζει στον ιστότοπό της η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία Met Office.

Περίπου 7.000 τα νοικοκυριά ήταν χωρίς ρεύμα χθες το πρωί και να σκεφτεί κανείς ότι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε σχεδόν 100.000 πελάτες.
Προβλήματα υπήρξαν και σε ορισμένες πτήσεις, στο Λούτον και το Χίθροου, οι οποίες συνέστησαν στους ταξιδιώτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές τους εταιρείες.

Επίσης στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες είτε παρουσιάστηκαν χθες προβλήματα είτε διακόπηκε η κυκλοφορία ορισμένων συρμών, σύμφωνα με ανακοίνωση της National Rail.

Χειρότερα τα πράγματα στη Γαλλία

Την ίδια ώρα στη Γαλλία περίπου 120.000 νοικοκυριά είχαν μείνει χθες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις περιφέρειες του Λίγηρα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.
Νωρίς χθες το πρωί η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία είχε ανεβάσει το επίπεδο του συναγερμού στο πορτοκαλί επίπεδο για τριάντα δύο διαμερίσματα της Γαλλίας μεταξύ των οποίων οι περιφέρειες του Λίγηρα εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, των ισχυρών βροχοπτώσεων και των κινδύνων πρόκλησης χιονοστιβάδων.



Στα λευκά ντύθηκαν επίσης πολλές περιοχές στο Βέλγιο, ενώ προβλήματα έχουν παρατηρηθεί και στην Γερμανία με τις αρχές να τα βρίσκουν δύσκολα ειδικά στο να λειτουργήσει το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης!