> Voliotaki: ΣΕΞ: ΠΟΤΕ υπάρχει κίνδυνος KAΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ!

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΣΕΞ: ΠΟΤΕ υπάρχει κίνδυνος KAΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ!

Μικρή -κάτω από 1%- είναι η πιθανότητα να πάθει κανείς αιφνίδια καρδιακή ανακοπή ή να πεθάνει από αιφνίδιο καρδιακό θάνατο λόγω του σεξ.
Σύμφωνα με  μελέτη, η πιθανότητα ανακοπής είναι μεγαλύτερη σε έναν μεσήλικα άνδρα γύρω στα 60, με ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου (ιδίως καρδιακή αρρυθμία), ο οποίος παίρνει φάρμακα γι’ αυτήν. Η χρήση αλκοόλ και διεγερτικών ουσιών πριν το σεξ αυξάνει περαιτέρω τον κίνδυνο.
Από την άλλη, περίπου δεκαπλάσια είναι η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο σε έναν άνδρα σε σχέση με μια γυναίκα.
Σε κάθε περίπτωση, η πιθανότητα επιβίωσης από ένα τέτοιο περιστατικό ανακοπής-ανεξαρτήτως φύλου- είναι πολύ μικρή.
Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα από μια νέα μελέτη που παρουσίασαν Αμερικανοί επιστήμονες σε καρδιολογικό συνέδριο στις ΗΠΑ.
Η έρευνα -η πρώτη του είδους της όσον αφορά τη σχέση σεξ-ανακοπής- επιβεβαιώνει ότι είναι πράγματι δυνατό να σταματήσει να χτυπά ξαφνικά η καρδιά (ιδίως ενός άνδρα) την ώρα του σεξ, αλλά κάτι τέτοιο είναι σπάνιο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Σουμίτ Τσαγκ του Καρδιολογικού Ινστιτούτου Cedars-Sinai του Λος ‘Αντζελες, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο συνέδριο της American Heart Association στην Καλιφόρνια και ανάλογη δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (Journal of American College of Cardiology), ανέλυσαν στοιχεία για 4.557 περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής σε ανθρώπους άνω των 18 ετών, στη διάρκεια μιας περιόδου 13 ετών.