> Voliotaki: Η ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗ είναι ένας πνεύμονας ζωής.

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Η ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗ είναι ένας πνεύμονας ζωής.

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Πολίτες ενημερωθείτε. Υπεύθυνοι ...επανασχεδιάστε !

H δύναμη των δέντρων δεν σταματάει εδώ! Αναμφισβήτητη είναι η συμβολή τους και στην υγεία μας.Αποδεδειγμένα, η έλλειψη δέντρων στις πόλεις λειτουργεί αρνητικά στην εξισορρόπηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του καύσωνα έχοντας ως αντίκτυπο την αυξημένη θνησιμότητα των κατοίκων από περιβαλλοντικά αίτια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Γαλλία, όπου περίπου 11.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μια βδομάδα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το καλοκαίρι του 2003.

Νοσοκομεία αλλά και κεντρικά σημεία των πόλεων συχνά περιβάλλονται από δέντρα.  Και αυτό επειδή τα δέντρα εξισορροπούν τη μόλυνση του αέρα που προέρχεται από τους κεντρικούς δρόμους φροντίζοντας την αναπνευστική υγεία των ασθενών.

Σε μελέτη του Rob McDonald διαπιστώνεται πως η πιο οικονομική και περιβαλλοντική απόδοση επένδυσης στις πόλεις είναι η φύτευση δέντρων. Επισημαίνει ότι «τα δέντρα παρόλο που δεν λύνουν μονομερώς το πρόβλημα της αύξησης της θερμοκρασίας και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, επιτελούν καθοριστικό ρόλο».

Στη μακρινή Ιαπωνία, διαπιστώθηκε ότι μία "βουτιά στο πράσινο" μπορεί να είναι λυτρωτική για την υγεία μας. Οι χτύποι της καρδιάς και η πίεση πέφτουν, οι ορμόνες που παράγουν στρες και άγχος μειώνονται, ενώ το ανοσοποιητικό σύστημα και το αίσθημα υγείας ενδυναμώνονται.

Και ακόμα και αν δεν κατοικούμε στη φιλοσοφημένη Ανατολή, η λύση στο πρόβλημα παραμένει ίδια: Η απλή στάση και χαλάρωση κάτω από ένα ή περισσότερα δέντρα αρκεί ως μία ισχυρή δόση υγείας!