> Voliotaki: ΝΙΚΟΣ ΧΑΥΤΟΥΡΑΣ: Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ μπορεί να ΕΓΓΥΗΘΕΙ την ΕΝΟΤΗΤΑ της νέας πολιτικής Δύναμης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΝΙΚΟΣ ΧΑΥΤΟΥΡΑΣ: Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ μπορεί να ΕΓΓΥΗΘΕΙ την ΕΝΟΤΗΤΑ της νέας πολιτικής Δύναμης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Η προηγούμενη Κυριακή 12 Νοεμβρίου άνοιξε ένα νέο πολιτικό δρόμο ο οποίος θα πρέπει να μετατραπεί σε λεωφόρο για την διέξοδο της χώρας από τα κυβερνητικά ψέματα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η ολοκλήρωση την πολιτικής νίκης περνά μέσα από την μοναδική επιλογή νίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που ακούει στο όνομα Φώφη Γεννηματά.

Ο δρόμος της συμμετοχής των πολιτών που άνοιξε την προηγούμενη Κυριακή πρέπει να μετατραπεί στην μοναδική επιλογή νίκης του ΠΑΣΟΚ
μέσα από την αναδιοργάνωση του πολιτικού χώρου της κεντροαριστεράς.

Η κίνηση αυτή είναι ιστορικά επιβεβλημένη και πολιτικά αναγκαία για το πολιτικό στερέωμα της χώρας και έχει μια και μόνο προϋπόθεση, την ενότητα του χώρου της νέας Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο άνθρωπος που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα και τον απόλυτο σεβασμό όλων των απόψεων αλλά και να εξασφαλίσει ταυτόχρονα ενιαία τακτική και έκφραση σε όλο το χώρο της κεντροαριστεράς είναι η Φώφη Γεννηματά

Το σημερινό αυτό εγχείρημα, είναι μια πρωτοβουλία πνοής-ζωτικής σημασίας για την κέντρο-αριστερά και φέρει ένα όνομα Φώφη Γεννηματά.

To ηθικό προβάδισμα της Φώφης Γεννηματά , η τόλμη της για μια τέτοια διαδικασία, διακυβεύοντας τη θέση της δείχνει μακριά από προσωπικά συμφέροντα, την βούληση της για μια διεύρυνση, για μια πραγματική κεντροαριστερά που θα δώσει πραγματική ελπίδα στον ελληνικό λαό και θα ανατρέψει την καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ .

Στηρίζω την επιλογή της Φώφης Γεννηματα και ζητώ από τους συμπολίτες μου να πράξουν το ίδιο γιατί ή ίδια είπε ναι και οδήγησε τον χώρο σε μια τέτοια διαδικασία με 10 υποψήφιους αρχηγούς, δίχως να «καθίσει» πάνω στο όνομα του Πατέρα της,  που ήταν εξάλλου και ο δημιουργός του ΕΣΥ και αποτελεί ιερό σύμβολο για τον χώρο της κεντροαριστεράς, αλλά και δίχως να «καθίσει» πάνω στην εκλογή της που έγινε πριν δύο χρόνια.

Έβαλε τις κόκκινες γραμμές και δημιούργησε προϋποθέσεις για ένα όραμα, για μια κεντροαριστερά, πραγματική στις πράξεις και όχι στα λόγια. Έθεσε ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως την ηθική , τον ανθρωπισμό ,την ανιδιοτέλεια, αρχές που θα αποτελέσουν την βάση για να συνδιαμορφόσουμε όλοι μαζί ένα ιδεολογικό μανιφέστο με ρεαλισμό για να αναγεννήσουμε τον χώρο της πραγματικής κεντροαριστεράς.

Λέμε ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΩΦΗ γιατί είναι αποφασισμένη να παλέψει τα φαινόμενα του κομματικού τυχοδιωκτισμού –κομματικού καιροσκοπισμού και έχει αναφερθεί πολλές φορές σε αυτούς που έχουν πάρει σήμερα διοικητικές θέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρέπει έχουν λόγο στην παράταξη .

Λέμε ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΩΦΗ γιατί έχει βάλει σαν πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη, γιατί μόνο έτσι θα φύγουμε οριστικά από τα μνημόνια .Με το πρόγραμμα ΈΛΛΑΔΑ στο οποίο πρωταγωνιστεί η ίδια , μπορεί να έρθει η ελπίδα .

Τέλος , για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύω, ότι αυτή η παράταξη με νέο τρόπο σκέψης και πολιτικής πρακτικής , με στόχο την διεύρυνση προς όλες τις ελεύθερες δημοκρατικές δυνάμεις και όλες τις παραπάνω αρχές, μπορεί να φέρει την ελπίδα και τα χαμόγελο ξανά στην χώρα μας.