> Voliotaki: ΒOΛΟΣ: Η ΠΟΛΗ του ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ σκύλου

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΒOΛΟΣ: Η ΠΟΛΗ του ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ σκύλου

Διονύσης Σταμάτης

Σκυλιά, παντού αδέσποτα σκυλιά. Περπατάς στη παραλία εκεί στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και τα βλέπεις να παίζουν και να λιάζονται. Αναρωτιέσαι: να περάσω από εκεί ή θα μου ορμήξουν;

Κάνεις το σταυρό σου και περπατάς, αυτά σε κοιτάνε αλλά εσύ δεν πρέπει να τα κοιτάξεις στα μάτια γιατί τα προκαλείς και χάθηκες!

Καμιά δεκαοχταριά στη πέφτουνε κι άντε να τα βγάλεις πέρα, που αν κλωτσήσεις κάποιο είσαι για το νοσοκομείο από τις δαγκωματιές.

Μη κάνεις το λάθος και περπατήσεις το πρωί εκεί κοντά στο Δημαρχείο στο πάρκο, αγέλες από αδέσποτα. Αν έχεις και ποδήλατο τα προκαλείς και ορμάνε όλα μαζί να σε δαγκώσουν.

Τις προάλλες επιτέθηκαν σε μικρό παιδί και όρμησε η μάννα στριγγλίζοντας απάνω τους , τα σκυλιά σταμάτησαν και το πιτσιρίκι γλύτωσε.

Ποιος φταίει; Φταίνε εκείνοι που είχαν στη κατοχή τους αυτά τα σκυλιά, κάποια στιγμή τα βαρέθηκαν και τα έδιωξαν, τα εγκατέλειψαν, αυτά πείνασαν, αγρίεψαν και τώρα είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία γιατί πέραν από τις δαγκωματιές μπορεί να είναι άρρωστα να κουβαλάνε λύσσα ή ένα σωρό άλλες αρρώστιες.

Δεν φταίει ο Δήμος Βόλου, φταίνε εκείνοι οι τάχα ζωόφιλοι που βαρέθηκαν στη πορεία να φροντίζουν και προσέχουν το πιο καλό φίλο του ανθρώπου