> Voliotaki: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΙΤΕ τι προκαλούν τα KINHTA και οι YΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ!

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΙΤΕ τι προκαλούν τα KINHTA και οι YΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ!

Η μυωπία εμφανίζει συνεχή αύξηση σε παιδιά και εφήβους τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως, γεγονός που επιβεβαιώνεται με στατιστικές μελέτες από όλο τον κόσμο, απασχολώντας ιδιαίτερα τους οφθαλμιάτρους και τους φορείς οφθαλμικής υγείας. Η συχνότητα εμφάνισης της μυωπίας είναι περίπου -30-40%- μεταξύ των ενηλίκων στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες και έως 80% ή και περισσότερο στον ασιατικό πληθυσμό, ειδικά στην Κίνα.
Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η συχνότητα εμφάνισης της μυωπίας ολοένα και αυξάνεται.  Για παράδειγμα, στις αρχές της δεκαετίας του 1970 μόλις το 25% των Αμερικανών ήταν είχαν μυωπία. Ωστόσο, μέχρι το 2004 η επικράτηση μυωπίας στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε αυξηθεί στο 42% περίπου του πληθυσμού.
Βεβαίως τα δυσάρεστα νέα έρχονται από την Ανατολική Ασία και ιδιαίτερα την Κίνα όπου σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet» το 2012, η Νότια Κορέα βρίσκεται στην κορυφή, με το 96% των νέων ενηλίκων (ηλικίας κάτω των 20 ετών) να έχει μυωπία. Στην Ταϊβάν το 85% των νεαρών ενηλίκων έχουν μυωπία, ενώ στη Σιγκαπούρη το ποσοστό αγγίζει το 82%.
Αυτή η αυξανόμενη τάση της μυωπίας παρατηρείται τις τελευταίες δεκαετίες. Συγκεκριμένα, το 1950 το 30% των κατοίκων του Χονκ Κονγκ ήταν μυωπικοί. Το ποσοστό αυτό φθάνει το 70% για όσους γεννήθηκαν μεταξύ της δεκαετίας 1950-1980. Σύμφωνα με – τη μελέτη Lancet – τουλάχιστον το 87% των νεαρών ενηλίκων σήμερα έχουν μυωπία. Από την άλλη πλευρά περίπου το 30% των Βρετανών είναι μύωπες.