> Voliotaki: Ο «ΨΗΛΟΣ» εκτέλεσε... εντολές «ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ»...

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Ο «ΨΗΛΟΣ» εκτέλεσε... εντολές «ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ»...

Ακόμη μια ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σημειώθηκε χθες καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο 32χρονος δικηγόρος, που ήταν παρών στην αρχική συνομιλία των δύο δραστών με τον 52χρονο δικηγόρο, φέρεται να αποκάλυψε ότι δεν αποχώρησε με τη θέλησή του από το γραφείο, αλλά υπό την απειλή του όπλου του ενός δράστη.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, ο μάρτυρας-κλειδί


στην υπόθεση ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο πιο κοντός δράστης, ύψους 1,70 μ., έβγαλε πιστόλι και υπό την απειλή του τον οδήγησε σε διπλανό γραφείο, αφήνοντας τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μόνο με τον ύψους 1,80 μ. δράστη.

Οπως ανέφερε, όσο τον απειλούσε φορούσε γάντια, ενώ δεν θυμόταν εάν οι δράστες τα φορούσαν εξαρχής.

Μεταξύ του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και του δράστη ακολούθησε σύντομη συνομιλία για περίπου τρία λεπτά, έως ότου άκουσε τον πυροβολισμό.

Αμέσως μετά ο δράστης βγήκε από το γραφείο και έφυγε πεζή μαζί με τον συνεργό του, ενώ ο ίδιος πήγε στο γραφείο, είδε τον αιμόφυρτο ποινικολόγο και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Αμεσης Δράσης.

Φέρεται ακόμη να κατέθεσε ότι είναι βέβαιος πως οι δράστες ήταν Αλβανοί, καθώς ισχυρίστηκε ότι άκουσε να συνομιλούν μεταξύ τους στην αλβανική γλώσσα την οποία έμαθε να αναγνωρίζει κατά των χειρισμό υποθέσεων με Αλβανούς κακοποιούς.


Αρση τηλεφωνικού απορρήτου

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν με πυρετώδεις ρυθμούς οι πολυδαίδαλες έρευνες των αστυνομικών, οι οποίες λόγω του Σαββατοκύριακου κινούνταν σε βραδείς ρυθμούς.

Οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει την έκδοση εισαγγελικής εντολής για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τόσο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου όσο και του συνεργάτη του, όμως ώς αργά το απόγευμα χθες δεν είχαν παραλάβει από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας τις λίστες των επικοινωνιών τους, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», δεν φαίνεται πως πρωταρχικός στόχος των δύο ανδρών ήταν η εκτέλεση του δικηγόρου, αλλά το πιο πιθανό, ο εκφοβισμός του.

Κάτι τέτοιο αποδεικνύεται από τον τρόπο που προσέγγισαν το θύμα και από το γεγονός ότι πυροβόλησαν μόνο μία φορά, κάτι που δεν συνηθίζεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κύριο μέλημα της Αστυνομίας είναι να φτάσει στον εγκέφαλο της υπόθεσης, αυτόν ή αυτούς που βρίσκονται πίσω από τους δύο εκτελεστές.

Σήμερα εξάλλου θα αρχίσουν να φτάνουν στους ερευνητές και τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια της Αστυνομίας σχετικά με τα δακτυλικά αποτυπώματα και τα ίχνη DNΑ που βρέθηκαν στο γραφείο του 52χρονου ποινικολόγου.

Το κατά πόσον αυτά μπορεί να είναι αξιοποιήσιμα, όπως έλεγαν, θα αναδειχτεί στην πορεία των ερευνών, αφού ακόμη και εάν εντοπιστούν ορισμένα που ανήκουν σε σεσημασμένους κακοποιούς θα πρέπει να διευκρινιστεί ποια από αυτά έχουν σχέση με τη δολοφονία, αφού η ανεύρεσή τους και μόνο δεν συνιστά εμπλοκή τους σ’ αυτήν.

Αναπάντητο, τέλος, παρέμενε ώς χθες το ερώτημα σχετικά με το τι ακριβώς διημείφθη μεταξύ του δράστη και του γνωστού ποινικολόγου όσο ήταν μόνοι στο γραφείο του.

Οι δράστες, όπως αποκαλύφθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο, του είχαν τηλεφωνήσει το πρωί της Πέμπτης και είχαν κλείσει ραντεβού με το πρόσχημα ότι ήθελαν να μιλήσουν γιατί κάποιος συγγενής του ενός είχε εμπλακεί σε ληστεία.

Ομως τόσο τα ονόματα των ίδιων όσο και του δήθεν συγγενούς ήταν ανύπαρκτα, ενώ και η συζήτηση που έκαναν παρουσία του 32χρονου σχετικά με υπόθεση κατηγορουμένου για την Energa θεωρείται και αυτή από τους αστυνομικούς προσχηματική.
Τόσκας κατά Ν.Δ.

Βέλη κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση της στο θέμα της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου εξαπέλυσε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο «24/7».

«Οι υπερβολές και τα πυροτεχνήματα από πλευράς Ν.Δ. δείχνουν τακτικισμούς, που έχουν ως στόχο τη μείωση των επιτυχιών της Αστυνομίας.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι την τελευταία διετία έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό εξιχνίασης υποθέσεων, ακόμα και στα Εξάρχεια», είπε, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι «εμφανίζει τη χώρα ότι ανθεί το έγκλημα χωρίς τιμωρία, ότι είμαστε Κολομβία, ότι υπάρχουν καταστάσεις επικίνδυνες. 


Επιτυγχάνει τελικά να μας δείξει πόσο ακροδεξιά πολιτική ακολουθεί, όταν βλέπουμε τον κύριο Δένδια να μιλάει για Κολομβία και για περίοδο βίας και αίματος. 

Οπου δεν συμφέρουν τα στοιχεία, τα αμφισβητούν»...

efsyn.gr