> Voliotaki: ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ διαδικασίας για ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ με ΧΡΕΗ έως 50.000 ευρώ…

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ διαδικασίας για ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ με ΧΡΕΗ έως 50.000 ευρώ…

Ξεπερνούν τις 10.000 οι επιχειρήσεις που έχουν προσέλθει στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών μέσα στις 12 εβδομάδες, από την έναρξη λειτουργίας της έως σήμερα.
Από αυτές, περισσότερες από 7.700 έχουν ξεκινήσει την αίτησή τους και τη συμπληρώνουν κανονικά, ενώ περισσότερες από 700 έχουν φτάσει στο προτελευταίο στάδιο, είναι δηλαδή έτοιμες να την υποβάλουν.
Τέλος, 220 την έχουν ήδη υποβάλει και έχουν προχωρήσει παρακάτω στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, είτε είναι οι τράπεζες είτε είναι το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκε, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς «να αναπτυχθεί μια νέα, πιο απλή στη λειτουργία της διαδικασία, ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις που έχουν χρέη συνολικά έως 50.000 ευρώ».
Οι εν λόγω επιχειρήσεις θα μπορούν να πάρουν μια ρύθμιση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μέσα στις επόμενες μια ή δύο εβδομάδες αυτή η  γρήγορη διαδικασία αναμένεται να περιγραφεί μέσα από Κοινή Υπουργική Απόφαση  των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας και στη συνέχεια να ενεργοποιηθεί η σχετική δυνατότητα, οι αυτοματισμοί οι οποίοι απαιτούνται έτσι ώστε οι μικρές επιχειρήσεις με χρέη έως 50.000 ευρώ να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη γρήγορη διαδικασία.